Λαχανικά ιδανικά για deep...άτες σαλάτες

Τα παχύρρευστα ντιπ ταιριάζουν περισσότερο με πιο σκληρά λαχανικά, ενώ τα πιο ελαφριά και ρευστά πηγαίνουν τέλεια με πιο μαλακά λαχανικά, όπως το μαρούλι.

Γενικές οδηγίες:
Για να ζεματίσεις τα λαχανικά, ρίξ’ τα απλώς σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μετά βάλ’ τα σε μπολ με παγωμένο νερό και στράγγιξέ τα. Μπορείς να ετοιμάσεις τα λαχανικά μία μέρα πριν, να τα τυλίξεις σε χαρτί κουζίνας και να τα βάλεις στο ψυγείο σε αεροστεγή σακούλα.
Αγγούρι:
Κόψε τις άκρες, ξεφλούδισέ το αν θέλεις και κόψ’ το είτε σε φέτες είτε σε λωρίδες μήκους 5 εκατοστών.
Μπρόκολο:
Κόψε τα άνθη και μετά κόψ’ τα κάθετα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Ζεμάτισέ τα μέχρι να πάρουν φωτεινό πράσινο χρώμα, περίπου για 2 λεπτά.
Σέλερι:
Αφαίρεσε τα φύλλα και στη συνέχεια κόψε τα κοτσάνια σε λωρίδες μήκους 5 εκατοστών.
Καρότα:
Χρησιμοποίησε καρότα baby ή μεσαίου μεγέθους και κόψ’ τα σε λωρίδες μήκους 5 εκ. (τα baby μπορείς να τα αφήσεις ολόκληρα). Αν θέλεις, ζεμάτισέ τα για 2 λεπτά.
Μαρούλι:
Τα φύλλα από την καρδιά είναι ιδανικά από όλα τα είδη: ραντίτσιο, πράσινο μαρούλι, μαρούλι της Κω, μαρούλι iceberg. Ετοίμασέ το ακριβώς πριν από το σερβίρισμα.
Μπιζέλια:
Αφαίρεσε τις άκρες και τις ίνες. Ζεμάτισέ τα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν φωτεινό πράσινο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στρογγυλές πιπεριές:
Κόψε κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές κατά μήκος στη μέση και αφαίρεσε τα σπόρια. Κόψ’ τες σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού.
Ραπανάκι:
Αγόρασέ τα με τα βλαστάρια. Αφαίρεσε τις ρίζες. Για ωραία εμφάνιση, άφησε περίπου 2-3 εκ. από τα βλαστάρια και μερικά από τα φύλλα.
Σπαράγγια:
Προτίμησε αυτά που είναι πιο παχιά από ένα μολύβι και αφαίρεσε το κάτω μέρος. Ξεφλούδισε τα κοτσάνια και ζεμάτισέ τα μέχρι να πάρουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα και να είναι κάπως μαλακά αλλά τραγανά, για 2 λεπτά περίπου.