Τάρτα με μήλο
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
2 μέτρια μήλα ποικιλία Golden Delicious
70 γρ. ζάχαρη χρυσή (από ζαχαροκάλαμο, τριμμένη σε σκόνη στο μπλέντερ ή golden caster sugar)
¾ ενός κουταλιού του γλυκού κανέλλα
1 κομματάκι βούτυρο
70 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Λίγο Καρότο γλυκό
Διαδικασία
-
Πλένουμε, κόβουμε στη μέση τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια στο εσωτερικό μέρος. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Στύβουμε επάνω τους 2-3 σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε τις λωρίδες απαλά με τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Γυρίζουμε μια φορά τις άκρες για να σχηματίσουμε τις πλευρές. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
-
Τοποθετούμε τις φέτες μήλου και αραιά βάζουμε πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο.
-
Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πλευρές με την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε λίγη στη γέμιση, τινάζοντας το πινέλο δεξιά αριστερά.
Δες τα 2 τελευταία βήματα αλλά και την ιστορία πίσω από την τάρτα μήλου ΕΔΩ