Πώς θα φτιάξεις κουρκουμά με γάλα (Τούρμερικ): Το σούπερ αντιφλεγμονώδες ρόφημα

Ένα κλασικό ζεστό αλλά παράλληλα τολμηρό ρόφημα με ελαφρώς πικάντικη γεύση και απαλή γλυκύτητα.

Κουρκουμάς με γάλα (τουρμέρικ) 

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
  • 1 ξύλο κανέλας ή 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 μικρή πρέζα μαύρο πιπέρι και τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Ρίξε  όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε να πάρει μια ευφριά βράση.
  • Ανακάτεψε ελαφρά για να αναμίξεις τα συστατικά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά  και σιγοβράσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σούρωσε το γάλα για να απομακρύνεις τα μεγάλα κομμάτια τζίντζερ, κανέλα, πιπέρι, κ.λπ.
  • Για να σερβίρεις, πρόσθεσε μέλι ή μια πρέζα κανέλας.
  • Το ρόφημα καταναλώνεται καλύτερα ζεστό!