Νουντλς για διαίτα με μανιτάρια & σάλτσα σόγιας

Νουντλς για δίαιτα με μανιτάρια: το πιάτο αυτό αντέχει τουλάχιστον 5 ημέρες, αν το διατηρήσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Νουντλς για δίαιτα


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 4'

Υλικά

30 γραμμ. μανιτάρια κονσέρβας

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μπαλσάμικο

4 κ.σ. σάλτσα σόγιας

225 γραμμ. νουντλς (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με προϊόντα από όλο τον κόσμο)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 με 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι

1 μέτριο καρότο, κομμένο σε ράβδους μήκους 3 εκ.

1 με 2 πράσα, κομμένα σε ράβδους

10 ραπανάκια, κομμένα σε ράβδους

1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα κάσιους, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά λιωμένη

Εκτέλεση

Πλύνε, στράγγιξε, στύψε τα μανιτάρια με το χέρι, για να φύγει το πλεονάζον νερό, και κόψ' τα σε φέτες. Άφησέ τα στην άκρη. Ρίξε το μέλι σε μέτριο μπολ.


Πρόσθεσε το μπαλσάμικο και τη σάλτσα σόγιας και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Άφησέ τα στην άκρη. Βράσε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίξε τα νουντλς για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι ακόμη al dente. Στράγγιξέ τα και περίχυσε το μείγμα μελιού.


Πρόσθεσε το μείγμα σκόρδου και λαδιού και ανακάτεψε με πιρούνι ή κουτάλι, μέχρι να καλυφθούν τα νουντλς. Δοκίμασέ τα και αλάτισε, αν θέλεις. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, ανακάτεψε, και άφησε τα νουντλς να κρυώσουν (σε θερμοκρασία δωματίου).


Ρίξε τα καρότα, τα πράσα και τα ραπανάκια και ανακάτεψε ξανά. Γαρνίρισε με κάσιους και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σέρβιρε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 φλιτζάνια): 459 θερμίδες, 19 γραμμ. λιπαρά (36% των θερμίδων), 3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 64 γραμμ. υδατάνθρακες, 13 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 43 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 668 mg νάτριο.