Οι αυγόφετες της Μαρίας Μενούνος είναι light

Το νέο βιβλίο της Μενούνος με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής αυτή τη φορά, θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο του 2016. Οι αυγόφετες είναι οι αγαπημένες της Μαρίας.

Στις ΗΠΑ έχει θεσπιστεί Εθνική Ημέρα Τοστ και η Μαρία Μενούνος τίμησε τις παραδόσεις! Η Μαρία, που σε λίγες ημέρες εκδίδει το νέο βιβλίο μαγειρικής της, πάντα βάζει στοιχεία διαίτης στις συνταγές της. Οι αυγόφετες της Μενούνος ή γαλλικό τοστ, φτιάχνονται με ψωμί που ψήνει η ίδια για να μπορεί να κόβει τις φέτες όσο πιο λεπτές γίνεται. Φυσικά, το γάλα στο οποίο βουτάει τις αυγόφετες είναι άπαχο και τα αυγά βιολογικά.

Και η συνταγή: Αυγόφετες αλά Μαρία Μενούνος Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Συνολικός χρόνος 20 λεπτά Μερίδες 2 Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο Υλικά: 1/2 κούπα γάλα άπαχο 4 μεγάλα αυγά βιολογικά 1 κουταλιά κανέλα 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης 1 1/2 κουταλιά βούτυρο ανάλατο 1 κούπα φράουλες κομμένες σε λεπτές φετούλες 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη Ζάχαρη άχνη προαιρετικά για γαρνιτούρα ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10+1 τρικ για αδυνάτισμα από την Μαρία Μενούνος! Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και την κανέλα. Βουτάμε στο μείγμα κάθε φέτα ψωμιού κι από τις δύο μεριές και μεταφέρουμε τις φέτες σε σχάρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις φέτες για τρία λεπτά από κάθε μεριά. Βάζεις πάνω σε κάθε φέτα 1/4 φράουλας και 1/4 κρέμας και σκεπάζεις με την επόμενη φέτα. Γαρνίρεις με άχνη.