Πασχαλινά κουλουράκια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και λεμόνι

Ένα twist από τον σεφ Λάμπρο Βακιάρο για το φετινό Πάσχα.

Photo credits:  lambrosvakiaros.com

Μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια από τον σεφ, Λάμπτο Βακιάρο.

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά γλυκά και οι θερμίδες τους

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία

Πασχαλινά κουλουράκια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και λεμόνι

Υλικά:

  • 850 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 330 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά και 2 κρόκους
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 αυγό για την επικάλυψη
  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι για την επικάλυψη

Δες την εκτέλεση στο παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»