Ψητός σολοµός µε σαλάτα από πράσινα φασολάκια (έτοιμος σε 30 λεπτά)

Το ξέρεις ότι θα έπρεπε να τρως ψάρι δύο φορές την εβδομάδα; Ιδού ο καλύτερος ψητός σολομός.

Αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις ψάρι, ιδού μια εύκολη και γευστική συνταγή. Ψητός σολοµός µε σαλάτα από πράσινα φασολάκια, βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 4 φιλέτα σολομού 120 γραμμ.
  • 450 γραµµ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα
  • 3 κ.σ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι συνταγές για σολομό του Shape.gr

Εκτέλεση

1. Προθέρµανε το φούρνο στους 190°C. Για να ετοιµάσεις τη βινεγκρέτ, ανάµειξε σε µικρό µπολ 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξίδι, εστραγκόν, 1/4 κ.γ. αλάτι και όσο πιπέρι θέλεις.

2. Βάλε το σολοµό σε ένα ταψάκι. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε από πάνω 1 κ.σ. βινεγκρέτ. Ψήσε για 12 λεπτά ή µέχρι η σάρκα του να γίνει αδιαφανής.

3. Στο µεταξύ, βάλε νερό να βράσει σε µεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα φασολάκια και βράσ’ τα µέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά να µείνουν τραγανά (περίπου 15 λεπτά). Στράγγιξε, µετάφερέ τα σε µεγάλο µπολ µε παγωµένο νερό, στράγγιξε ξανά και στέγνωσέ τα µε χαρτί κουζίνας.

4. Βάλε τα φασολάκια, τα βερίκοκα και τα φιστίκια σε µεγάλο µπολ. Πρόσθεσε την υπόλοιπη βινεγκρέτ και ανάµειξέ τα. Σέρβιρε µαζί µε το σολοµό.

Διατροφικη αξια ανα µεριδα: 368 θερµίδες, 26 γραµµ. πρωτεΐνη, 22 γρ. υδατάνθρακες, 20 γραµµ. λιπαρά (2,9 κορεσµένα), 4 γραµµ. φυτικές ίνες, 349 mg νάτριο.