Πώς να κόψω το κρεμμύδι; Οι 12 τροφές που κόβεις λάθος και τα πιο έξυπνα ΤΡΙΚ των σεφ και food bloggers

Πώς να κόψω το κρεμμύδι; Πώς να καθαρίσω το ρόδι; Αυτές και ακόμα 12 τροφές είναι πιθανό να τις κόβεις με λάθος τρόπο και πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές.

Πώς κόβω το κρεμμύδι: δεν είναι επιστήμη αλλά με τα δάκρυα να τρέχουν στα μάτια, χρειάζεσαι μια τεχνική που θα σου εξασφαλίσει σωστή και γρήγορη κοπή του κρεμμυδιού.

Τα τοματίνια: Αν μπεις στη διαδικασία να κόψεις ένα ένα τα μικρά τοματίνια, θα χάσεις χρόνο και ίσως κάποιο δάχτυλο. Δοκίμασε την τεχνική του πιάτου που βρήκαμε στο pinterest.

 

To αβοκάντο: «ξέρουμε το στρίβω, χτυπάω το κουκούτσι, πέφτει βγάζω με κουτάλι τη σάρκα». Εδώ έχουμε μια αντίθετη τεχνική καθαρίσματος του αβοκάντο με απλό ξεφλούδισμα της φλούδας.

Το μάνγκο: αποτελούσε πάντα κρυφό μπέλα αλλά τώρα το μάνγκο καθαρίζεται πανεύκολα στην άκρη ενός ποτηριού.

Τα λάιμ: τόσο το λεμόνι, όσο και το λάιμ απαιτούν την κατάλληλη τεχνική στο κόψιμο. Δες πως θα τα καταφέρεις σαν επαγγελματίας σεφ και απόλαυσε τα καλοκαιρινά σου μοχίτο.

Το μανταρίνι: θέλεις τα γλυκά φετάκια του να πέφτουν ωραία μέσα στο στόμα σου χωρίς ζουμιά; Ναι μπορείς να τα καταφέρεις.

Το ρόδι: το ρόδι λερώνει και μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα μέχρι να απολαύσεις τα όμορφα σποράκια του. Εμείς σου έχουμε λύση.

Η αγκινάρα: πάντα μας παίδευε, όχι πια!

Τελευταίο το καρπούζι που δεν χρειάζεται να λερώνεσαι για να το απολαύσεις.