Σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι γεμάτη φυτικές ίνες από το σεφ-διαιτολόγο Μάνο Δημητρούλη

Θες να βάλεις σαλάτες στη διατροφή σου; Ο σεφ-διατροφολόγος μας δίνει τις καλύτερες συνταγές

Φινόκιο-πορτοκάλι

Υλικά

• 1/2 βολβός φινόκιο κομμένο σε λεπτά φετάκια

• 2-3 sticks σέλερι (μόνο το λευκό μέρος) κομμένο με peeler

• 5 αποξηραμένοι χουρμάδες (μουλιασμένοι για λίγο σε νερό)

• 2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

• 1 πορτοκάλι κομμένο σε φετάκια

• 15 γρ. λεπτοκομμένα φετάκια παρμεζάνας

• 5 γρ. καρύδια

Σος πορτοκάλι

• Χυμός από 1/2 πορτοκάλι

• 1 κ.γ. μέλι

• 1/2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

Διατροφικές πληροφορίες ανά σαλάτα: 370 θερμίδες, 55 γρ. υδατάνθρακες, 8,2 γρ. πρωτεΐνη, 13,1 γρ. λιπαρά, 2,5 γρ. κορεσμένα λιπαρά, 10,2 γρ. φυτικές ίνες