Σαλάτα ζυμαρικών με σπανάκι και τομάτα

Οι περισσότερες σαλάτες ζυμαρικών έχουν πολλά ζυμαρικά και λίγο από τα υπόλοιπα. Αυτή η εκδοχή, που μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, συμπεριλαμβάνει μια σημαντική ποσότητα λαχανικών – τόσο σπανάκι όσο και τομάτες.

Χρόνος προετοιμασίας: 3 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Υλικά:

240 γραμμ. μικρά ζυμαρικά, όπως κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι

240 γραμμ. φέτα, θρυματισμένη

480 γραμμ. τοματίνια

4 φλιτζ. baby σπανάκι

2 κ.σ. κάπαρη, στραγγιγμένη

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. παρμεζάνα ή τυρί Manchego, τριμμένα

Tips

Το τυρί σε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών προσθέτει πρωτεΐνες. Αν επιθυμείς χαμηλότερη πρόσληψη νατρίου μπορείς να αντικαταστήσεις τη φέτα με ένα τυρί με λιγότερο αλάτι.

Οδηγίες

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο μέχρι να γίνουν al dente (να κρατάνε λίγο). Όσο θα βράζουν τα ζυμαρικά, βάλε το σπανάκι, τη φέτα και την κάπαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προτού στραγγίξεις τα ζυμαρικά, πρόσθεσε 1/4 από το νερό που βράζουν στο μίγμα και ανακάτεψε καλά. Βάλε τις τομάτες σε ένα σουρωτήρι.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, στράγγιξέ τα πάνω από τις τομάτες για ένα γρήγορο ζεμάτισμα. Ανακάτεψε τις τομάτες και τα ζυμαρικά με το μείγμα του σπανακιού. Καρύκεψε με το μαύρο πιπέρι και γαρνίρισε με το τριμμένο τυρί.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 267,2

  • Συνολικά λιπαρά: 8,9 γραμμ.
  • Χοληστερόλη: 35,0 mg
  • Νάτριο: 559,8 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 33,0 γραμμ.
  • Φυτικές ίνες: 2,6 γραμμ.
  • Πρωτεΐνη: 12,0 γραμμ.