σαρδέλες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας (για 4 μερίδες)
Υλικά
800 γρ. σαρδέλες
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε λεπτές φέτες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
3 ντομάτες
2-3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες (αφαιρούμε κεφάλι, εντόσθια, λέπια).
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό (περίπου ½ φλυτζάνι) και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί), τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 404 θερμίδες, 28 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 5,6 γρ. κορεσμένα), 9 γρ. υδατάνθρακες, 29 γρ. πρωτεΐνες, 3 γρ. φυτικές ίνες