Σήμερα φτιάχνουμε λαζάνια με μελιτζάνα και pesto ρόκας

Είναι αρκετά πιο εύκολο από ό,τι ακούγεται και πολύ πιο λαχταριστό και νόστιμο από όσο φαντάζεσαι. Πάμε να το φτιάξουμε τσακ μπαμ;

Υλικά:

Για τα λαζάνια

3 μεγάλες μελιτζάνες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

500 γραμμάρια τυρί ρικότα

1 μεγάλο αυγό

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

1 συσκευασία λαζάνια

2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο

1/2 κουταλάκι του γλυκού chili σε σκόνη

Για το πέστο ρόκας

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι

1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 φλιτζάνι ρόκα

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr