Σταφίδες: Τα απίστευτα οφέλη τους στην υγεία και διατροφή

Το καλό με τις σταφίδες είναι ότι μπορείς να τις καταναλώσεις με τόσους διαφορετικούς τρόπους.

Φτιαγμένες από αποξηραμένα σταφύλια, οι σταφίδες μπορούν να προστεθούν στη βρώμη, στο γιαούρτι, στα δημητριακά για πρωινό, στις σαλάτες, ακόμα και σε κάποια smoothies, για να προσθέσουν γεύση και όχι μόνο, καθώς έχουν και ποικίλα οφέλη για την υγεία μας.

Συνέχισε να διαβάζεις, αν θέλεις να μάθεις περισσότερους λόγους για να βάλεις τις σταφίδες στην καθημερινή σου διατροφή.

Η κατανάλωσή τους προωθεί την τακτική κινητικότητα του εντέρου

Καθώς οι σταφίδες είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, η τακτική κατανάλωσή τους απομακρύνει τη δυσκοιλιότητα από τη ζωή σου. Μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι αυτό, αφού όταν το έντερο δεν κινείται συχνά, μπορεί να εμφανίσεις φούσκωμα στην κοιλιά, ενσφήνωση των κοπράνων, ακόμα και αιμορροΐδες.

Οι σταφίδες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μία διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες είναι μία από τις καλύτερες άμυνες απέναντι στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αυτός είναι ο λόγος που είναι καλή ιδέα να τρως όποτε μπορείς σταφίδες. Πασπάλισε λίγες σταφίδες σε ένα μπολ με νιφάδες βρώμης για πρωινό ή για σνακ.

Βοηθάνε στην απομάκρυνση και άλλων τύπων καρκίνου

Λόγω των υψηλών ποσοτήτων των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στις σταφίδες, η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των πιθανοτήτων να εμφανίσεις κάποια μορφή θανατηφόρου καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα υγιή κύτταρα και μπορούν να τα αναγκάσουν να μεταλλαχθούν. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν και το δέρμα σου να φαίνεται νεότερο.

Κατανάλωσε τις σταφίδες για να αποφύγεις τη σιδηροπενική αναιμία

Οι σταφίδες αποτελούν και καλές πηγές σιδήρου, που είναι πολύ σημαντικός για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτά τα συστατικά του αίματος είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά και τη διανομή των μορίων του οξυγόνου στα κύτταρα, τους ιστούς και τα ζωτικής σημασίας όργανά σου.

Οι σταφίδες δυναμώνουν τα κόκαλά σου

Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση που χαρακτηρίζεται από μαλακά και εύθραυστα οστά. Αν έχεις αυτό το πρόβλημα, κινδυνεύεις από σπασίματα στα κόκαλά σου. Ένας εξαιρετικός τρόπος να κρατήσεις την οστεοπόρωση μακριά είναι να αυξήσεις την πρόσληψη του ασβεστίου. Κάτι τόσο απλό, όσο η κατανάλωση σταφίδων σε τακτική βάση, μπορεί να δυναμώσει τα οστά σου, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου.

Για τα υπόλοιπα οφέλη που κρύβουν οι σταφίδες, κάνε κλικ στη gallery

Η προσθήκη τους στη διατροφή σου σε προστατεύει από τις ιώσεις
Τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, το μόνο τρόπο να μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις κάποια ίωση ή να αποκτήσεις κάποια αλλεργία.Το σώμα σου είναι περισσότερο προστατευμένο απέναντι στα μικρόβια, καθώς οι σταφίδες σε προστατεύουν με τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν.
Οι σταφίδες βοηθούν στην καταστολή της χρόνιας φλεγμονής
Η φλεγμονή συχνά παρατηρείται όταν έχεις κάποιο τραύμα στο δέρμα και είναι κάτι καλό, επειδή το σώμα σου ουσιαστικά σε προστατεύει από κάποια μόλυνση και επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης.Ωστόσο, η φλεγμονή που εμφανίζεται εσωτερικά χωρίς κανένα λόγο είναι σίγουρα κάτι κακό. Η χρόνια φλεγμονή, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, μπορεί να προκαλέσει ποικίλα ιατρικά προβλήματα, από την παχυσαρκία μέχρι τον καρκίνο.Μία απλή κίνηση, όπως η συχνή κατανάλωση των σταφίδων, μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της χρόνιας φλεγμονής.
Η κατανάλωση σταφίδων βελτιώνει την ερωτική σου ζωή
Ορίστε ένας πολύ καλός λόγος να τρώνε συχνά οι άντρες τις σταφίδες για σνακ: η αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο περιέχεται σε αυτές, μπορεί να ενεργοποιήσει τη λίμπιντο και να ενισχύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις.
Οι σταφίδες κάνουν καλό στην καρδιά
Όταν πρόκειται για το κάλιο, οι περισσότεροι σκέφτονται αμέσως τις μπανάνες. Ήξερες, όμως, ότι και οι σταφίδες προσφέρουν στο σώμα σου κάλιο;Για αυτό το λόγο η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.