Συνταγή για γλώσσα με πάπρικα, λεμόνι και sherry

Το λεμόνι, ο μαϊντανός και η πάπρικα δίνουν χρώμα σε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Της Whitney Otawka

Συνταγή για γλώσσα με πάπρικα, λεμόνι και sherry

Χρόνος παρασκευής: 20 ΛΕΠΤΆ - Μερίδες: 6 Υλικά  6 φιλέτα γλώσσας (120 γρ. το καθένα) 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4½ κ.γ. ξηρό sherry 1 λεμόνι, 1/2 σε χυμό και 1/2 σε λεπτές ροδέλες 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Αλατίζουμε το ψάρι. Αν είναι πολύ μεγάλα τα φιλέτα, τα κόβουμε στη μέση. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φιλέτα ψαριού. 2. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 1 λεπτό. Στη συνέχεια σβήνουμε με το sherry και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα ψάρια. Προσθέτουμε το μαϊντανό, την πάπρικα και τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε τα φιλέτα για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. Σερβίρουμε απευθείας. Συνταγή για κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από την Αργυρώ