Τα 14 διατροφικά οφέλη που έχουν οι μπάμιες και οι ιδιότητες για την υγεία σου

Η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά αναλύει τα οφέλη της μπάμιας για τον οργανισμό σου.

Οι μπάμιες, καλλιεργούνται σε τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Καταναλώνονται εδώ και αιώνες, δημιουργώντας, εφόσον μαγειρευτούν, μια κολλώδη υφή. Πολλοί πολιτισμοί τις μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας όξινα στοιχεία, όπως χυμό λεμονιού, για να μειωθεί η έντονη κολλώδης υφή τους.

Μπάμιες | Ιδιότητες και διατροφικά οφέλη για την υγεία

Θεωρείται αντιδιαβητική τροφή

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pharmacy and Bio allied Sciences το 2011, διαπίστωσε ότι διαβητικοί αρουραίοι, οι οποίοι γα 28 ημέρες σιτίστηκαν με φλούδες από μπάμιες και σπόρους μπάμιας σε σκόνη, παρουσίασαν σημαντική μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν σιτίζονταν.

Ο λόγος ήταν ότι οι μπάμιες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ ρυθμίζουν και τον ρυθμό με τον οποίο το σάκχαρο απορροφάται από τον εντερικό σωλήνα.