Η υπέρταση προκαλεί καρδιακή αρρυθμία, δείχνει έρευνα Ελλήνων ερευνητών
Λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο και μπρόκολο συγκαταλέγονται στις πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών. «Περιέχουν φυτικές ίνες και ένζυμα που βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες», σύμφωνα με τη Dr. Kalanick.
Παντζάρια. «Η σύσταση τους βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού», επισημαίνει η Dr. Kalanick.
Πρωτεΐνες. «Τα περισσότερα αντιοξειδωτικά πλάνα συνιστούν μία χορτοφαγική δίαιτα. Ωστόσο, τα αμινοξέα που βρίσκονται στη ζωϊκή πρωτεΐνη είναι το «καύσιμο» που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να «τρέξει» την αποτοξίνωση», λέει η Dr. Kalanick. Πράγματι, μπορείς να φας ό,τι κρέας θέλεις αρκεί να είναι το ποιοτικό κομμάτι.
Λιναρόσπορος. «Τέλεια πηγή φυτικών ινών, ενώ παράλληλα «πετάει» οτιδήποτε έχει ήδη αποτοξινώσει το συκώτι σου», εξηγεί η Dr. Kalanick.
Μήλα. «Η πηκτίνη των μήλων επωφελεί την αποτοξίνωση ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, άρα και μία αξιόλογη επιλογή φρούτου», λέει η Dr. Kalanick.