Βάφλες με σάλτσα φράουλας (μόνο 242 θερμίδες)

Γλυκό με 242 θερμίδες, βάφλα με σάλτσα φράουλας

Μερίδες: 12

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

 

Υλικά

Για τις βάφλες

3 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

170 γραμμ. αλεύρι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

μία πρέζα αλάτι

3 κ.γ. άχνη ζάχαρη

280 γραμμ. γάλα

1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

μία βανίλια

Για τη σάλτσα

400 γραμμ. φράουλες

2 ποτήρια ζάχαρη

λίγες σταγόνες λεμόνι

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα φράουλας

Πλύνε και κόψε τις φράουλες σε φετάκια, ρίξ' τες σε κατσαρολάκι και στη συνέχεια τη ζάχαρη και το λεμόνι. Άσε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατέβασε από τη φωτιά και άσε τη να κρυώσει.

Για τις βάφλες

Σε μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτύπησε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Πρόσθεσε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και ανακάτεψε ελαφρά. Χτύπησε με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Βάλε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε άλλο 1/3 της μαρέγκας και ανακάτεψε με σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνεις βίαιες κινήσεις. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα. Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε βαφλιέρα και ψήσε για 4-5 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, ρίξε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα φράουλας και σερβίρισε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 242 θερμίδες, 3,56 γραμμ. λιπαρά, 48 γραμμ. Υδατάνθρακες, 3,44 γραμμ. Πρωτεΐνες, 1,26 γραμμ. φυτικές ίνες, 147 mg ασβέστιο, 0,9 mg σίδηρος

 

Shape tip Τη σάλτσα φράουλας μπορείς να την ετοιμάσεις και μερικές ημέρες πριν. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 2 μήνες σε βαζάκι.