Η νεότερη yoga instructor στον κόσμο είναι 7 ετών και μόλις κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες

Δοκίμασε να κάνει γιόγκα πρώτη φορά σε ηλικία 3 ετών και έκτοτε δεν σταμάτησε στιγμή.

Όποιος είπε ότι η γιόγκα είναι ένα χόμπι μόνο για μεγάλους μάλλον δεν έχει ανακαλύψει ακόμα τις εκπληκτικές επιδόσεις της μικρής Praanvi Gupta. Η 7χρονη μαθήτρια από την Ινδία, όχι απλώς απολαμβάνει να εξασκείται στην γιόγκα από 3 ετών, αλλά κατέκτησε μόλις ρεκόρ Γκίνες ως η νεότερη yoga instructor στον κόσμο. Όπως ανακοινώθηκε η νεαρή γκουρού της γιόγκα εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε ως RYT200 (Registered Yoga Teacher) από τον οργανισμό Yoga Alliance μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου 200 ωρών εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα.

Η Praanvi ξεπερνώντας τον εαυτό της, αλλά και τον προηγούμενο νεότερο εκπαιδευτή γιόγκα, ο οποίος κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες σε ηλικία 9 ετών, πραγματοποιεί το όνειρο της, αφού μπορεί και επίσημα πλέον να διδάξει ως δασκάλα γιόγκα. Αυτή δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη διάκριση για την μικρή αθλήτρια, αφού στο παρελθόν έχει αναδειχθεί νικήτρια σε διάφορες ολυμπιάδες όπου συμμετείχε, ξεδιπλώνοντας το μοναδικό της ταλέντο και κερδίζοντας χρυσά μετάλλια και πιστοποιήσεις.

"Θέλω να μεταδώσω την αγάπη μου για την γιόγκα σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Αυτό το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, λόγω του κανονικού μου σχολείου, το οποίο επίσης βρισκόταν σε εξέλιξη. Όμως, με μεγάλη υποστήριξη από τους δασκάλους και τους γονείς μου, είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα με επιτυχία και πέρασα τις εξετάσεις πιστοποίησης του Προγράμματος Εκπαίδευσης Καθηγητών Γιόγκα" δήλωσε μεταξύ άλλων για την πρωτιά της αυτή η μικρή Ινδή.

Η Praanvi Gupta δοκίμασε να κάνει γιόγκα πρώτη φορά σε ηλικία 3 ετών, όσο παρακολουθούσε την μητέρα της στο σπίτι να ασκείται. Έκτοτε δεν σταμάτησε στιγμή να αθλείται μέσω της παραδοσιακής αυτής πρακτικής, η οποία εκτός από την εκγύμναση του σώματος, στοχεύει στην νοητική και ψυχική γαλήνη και ευεξία. 

Η 7χρονη αθλήτρια προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους εν δυνάμει μαθητές γιόγκα, δημιούργησε κανάλι στο YouTube όπου μοιράζεται μυστικά και tips από την εμπειρία της, επισημαίνοντας πως η εν λόγω μορφή σωματικής και πνευματικής πρακτικής δεν έχει ηλιακό όριο, αφού μπορεί να εκτελεστεί επιτυχώς από άτομα κάθε ηλικίας. Η συνέπεια και η τακτική εξάσκηση είναι το κλειδί για την κατάκτηση των τεχνικών γιόγκα επισημαίνει διαρκώς η Praanvi.

Διάβασε επίσης: Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε στην εκτέλεση της γιόγκα από το σπίτι