Girl power: Η Chloe Kim έγραψε ιστορία κερδίζοντας το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο snowboard

Η πρώτη γυναίκα που διακρίθηκε για παραπάνω από μια φορά στο αγώνισμα αυτό!

Η Ολυμπιονίκης Chloe Kim, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή επίδοση στο αγώνισμα του half-pipe skiing το οποίο αποτελεί κατηγορία του snowboarding. 

Η πρωταθλήτρια κέρδισε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και έγινε η πρώτη γυναίκα που διακρίθηκε για παραπάνω από μια φορά στο αγώνισμα αυτό, από τότε που καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό άθλημα το 1998. Το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλαβε, ήταν σε ηλικία μόλις 17 ετών στη διοργάνωση του Πιονγκτσάνγκ το 2018.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας διαδρομή, όπου κατάφερε να συγκεντρώσει από την 94 πόντους – πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες, καθώς και τέσσερις βαθμούς πάνω από την δεύτερη θέση, όπου βρέθηκε η Ισπανίδα, Queralt Castellet. Η Castellet, η οποία συμμετείχε για πέμπτη φορά στου Ολυμπιακούς αγώνες, τερμάτισε με 90,25 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο τιμήθηκε η Γιαπωνέζα Tomita Sena, με βαθμολογία 88,25.

Γεμάτη ενθουσιασμό και συγκίνηση, η πρωταθλήτρια snowboard δήλωσε "Ήμουν τόσο περήφανη για τον εαυτό μου πάνω στην πίστα. Έκανα πολύ σκληρή εξάσκηση. Ξεχείλισα από συγκίνηση όταν μπόρεσα να προσγειωθώ δύο μόνο φορές στην πρώτη διαδρομή, αυτό που άνοιξε τον δρόμο να δοκιμάσω κάτι νέο στις επόμενες". Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή, έδωσε στην αθλήτρια την ευκαιρία να ακολουθήσει μερικά πιο ριψοκίνδυνα κόλπα στο δεύτερο και τρίτο γύρο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας φιγούρας που ονομάζεται cab 1260. Η Kim ήταν η μόνη Αμερικανίδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό halfpipe γυναικών την Πέμπτη.

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέφερε χαρακτηριστικά πως επιθυμεί το παράδειγμα της να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια που προσπαθούν σκληρά να πετύχουν κάτι ξεχωριστό "Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα τώρα είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή, γιατί ελπίζω ότι ίσως μια μέρα, ένα κορίτσι θα ακούσει την ιστορία μου και θα εμπνευστεί για να συνεχίσει. Δεν πρέπει να τα παρατήσει ποτέ και να μάθει ότι είναι ‘’Εντάξει να έχεις μια κακή μέρα’’, γιατί αν προχωρήσει, μπορεί να βγει νικήτρια στο τέλος".