Δυσκολεύεσαι με τα push ups; Πέντε ασκήσεις – παιχνιδάκι – για να τα αντικαταστήσεις

Η ενδυνάμωση του στήθους, των τρικέφαλων και των κοιλιακών με τις παρακάτω ασκήσεις θα σε κάνουν να λατρέψεις ξανά τα push ups.

Τα push ups, ή αλλιώς οι γνωστές σε όλους μας κάμψεις, αποτελούν βασική άσκηση πολλών και διαφορετικών ειδών προπονήσεων. Η ευρεία χρήση της από σχεδόν όλες τις ηλικίες ομάδες αποδεικνύει τα σημαντικά οφέλη που εξασφαλίζει στην ταυτόχρονη ενδυνάμωση πολλών μυών του σώματος, με προτεραιότητα τον πυρήνα, τους κοιλιακούς, την πλάτη, το στήθος, τους ώμους και τα χέρια. Οι μύες που εμπλέκονται ως επί το πλείστον κατά την εκτέλεση της εν λόγω άσκησης και ωφελούνται επίσης σε μεγάλο βαθμό είναι δελτοειδής, οι τρικέφαλοι και ο θωρακικός μυς.

Πολλοί, όμως, βρίσκουν τα push – ups εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αποφεύγοντας την εκτέλεση τους είτε επειδή κουράζονται υπερβολικά μετά από αυτή, είτε επειδή δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σετ. Τι μπορεί να φταίει για αυτό; Μήπως η αδυναμία του κορμού, του στήθους ή των χεριών να αντέξουν το βάρος του σώματος μας; Ίσως όλα τα παραπάνω επισημαίνει η personal trainer Shona Vertue στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η νεαρή γυμνάστρια προτείνει πέντε εναλλακτικές – και πιο εύκολες – ασκήσεις για να γυμνάσεις αποτελεσματικά τους παραπάνω μύες, ώστε να καταφέρεις να εντάξεις τις κάμψεις στην fitness ρουτίνα σου.

Γιατί τα push ups είναι τόσο σημαντικά;

  • Ενεργοποιούν τον μείζονα θωρακικό μυ, όπως επίσης και τον τρικέφαλο
  • Βελτιώνουν το καρδιοαγγειακό σύστημα
  • Ενισχύουν τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις των ώμων
  • Η τακτική εκτέλεση τους αυξάνει την οστική πυκνότητα
  • Όπως επίσης και τον μεταβολισμό
  • Βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειας

Δες τις πέντε εναλλακτικές ασκήσεις που προτείνει η Vertue, προετοιμάζοντας κατάλληλα το σώμα για την εκτέλεση των push ups:

Διάβασε επίσης: Οι απλές κινήσεις που θα σε κάνουν fit