3 συνήθειες που ακολουθούν πιστά τα top models για λαμπερή επιδερμίδα

Δες τα skincare tips που θα σου εξασφαλίσουν φωτεινή, νεανική επιδερμίδα.

Κι όμως, δεν είναι (μόνο) το υγιεινό lifestyle που ακολουθούν ή η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού και η καθημερινή γυμναστική αυτά που εξασφαλίζουν λαμπερή επιδερμίδα στα μοντέλα. Οι περισσότερες ακολουθούν επίσης μια εντατική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, που όμως περιλαμβάνει μερικά στοιχεία-κλειδιά. Με λίγα λόγια, τα top models έχουν συνηθίσει να τηρούν ορισμένες skincare συνήθειες που ευνοούν μια πιο λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Δες επίσης: Τα cool χτενίσματα από το street style που θα κυριαρχήσουν φέτος την άνοιξη

Οι συνήθειες που τηρούν σταθερά τα top models είναι οι παρακάτω:

#1. Βάζουν προτεραιότητά τους τον καλό (και πολύωρο) ύπνο

O ανενόχλητος ύπνος δρα πολλές φορές τόσο ευεργετικά για την επιδερμίδα που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και την ακριβότερη κρέμα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ονομάζεται άτυπα "beauty sleep". Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες και θα δεις άμεσα αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή των ματιών σου (αν αντιμετωπίζεις θέματα με μαύρους κύκλους ή σακούλες). Επιπλέον, προσπάθησε να αποφεύγεις να κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από οθόνες (υπολογιστή, τηλεόρασης, κινητού) καθώς η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν όχι μόνο κουράζουν τα μάτια αλλά και συντελούν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, περιόρισε τη χρήση τους στις ώρες δουλειάς και σίγουρα απόφυγέ τα πριν πέσεις για ύπνο ή όταν ξυπνήσεις το πρωί.

Δες επίσης: French Bangs: Δείξε μέχρι και 10 χρόνια νεότερη με αυτό το κούρεμα

#2. Δεν ξεχνούν να επισκέπτονται συχνά τον δερματολόγο τους

Καλό είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου για να δείτε μαζί τι ανάγκες έχει το δέρμα σου και ποια προϊόντα είναι καλό να χρησιμοποιείς, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Πρόκειται για μια σοφή κίνηση που θα σε γλυτώσει από πολλά δεινά στο μέλλον. Αυτός θα σε ενημερώσει σχετικά με τον τύπο επιδερμίδας που έχεις αλλά και για το ποιες κρέμες και σέρουμ είναι ιδανικές για σένα και τις ανάγκες του δέρματός σου. 

Eπιπλέον, τα περισσότερα μοντέλα έχουν αυτή τη λαμπερή επιδερμίδα γιατί δεν αμελούν να κάνουν συχνούς καθαρισμούς στο ιατρείο αλλά και να πλένουν καθημερινά το πρόσωπό τους με τα κατάλληλα cleansers. Συγκεκριμένα, είναι τακτικές στα ραντεβού τους για καθαρισμό προσώπου δύο φορές τον χρόνο και δεν τον αμελούν για κανέναν λόγο.

Tip: Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις κρέμες που σου έχει προτείνει ο ίδιος και να μην χρησιμοποιείς όποιο προϊόν είδες τυχαία στο διαδίκτυο ή σου σύστησε η αγαπημένη σου φίλη. Κι αυτό γιατί, αφενός κάθε επιδερμίδα έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες, αφετέρου δεν έχουν όλα τα προϊόντα την ίδια επίδραση σε κάθε πρόσωπο. 

#3. SPF

Όπως ίσως φαντάζεσαι, τα μοντέλα δεν ξεχνούν ποτέ το πιο σημαντικό προϊόν μιας skincare ρουτίνας: το αντηλιακό. Είναι ίσως το μόνο beauty item που δεν πρέπει να αμελείς ποτέ, ιδίως σε μια χώρα όπως τη δική μας που ο ήλιος λάμπει έντονα τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Η UV ακτινοβολία έχει ενοχοποιηθεί για την πρόωρη γήρανση και δημιουργία ρυτίδων, λεπτών γραμμών και κηλίδων ακόμα και από τα early 20s. Αν πρέπει να επιλέξεις μόνο ένα προϊόν περιποίησης για την καθημερινή φροντίδα σου, τότε ας είναι το αντηλιακό.