Love your body: Πώς θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το σώμα σου

7 τρόποι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι.

Με τον συνεχή βομβαρδισμό αναρτήσεων από τα social media που θέτουν καθημερινά τα πρότυπα ομορφιάς, είναι πιθανό κάπου σε όλο αυτό να νιώσεις άσχημα για το σώμα σου και για τον εαυτό σου. Είσαι όμορφη ή όχι, είναι η ερώτηση που γυρνά στο μυαλό σου, με την απάντηση συνήθως να τείνει προς το όχι. 

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως όλοι μας έχουμε μειονεκτήματα, ακόμα και τα κορίτσια του Instagram που μοιάζουν πως αγγίζουν την τελειότητα και αυτό δεν είναι κακό. Είναι το χαρακτηριστικό που μας κάνει μοναδικούς, το οποίο πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε. Τι κι αν δεν έχεις το σώμα ενός μοντέλου; Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζεις την αγάπη των άλλων και του ίδιου του εαυτού σου- γιατί το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί. 

Πώς θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το σώμα σου;

  • Γράψε μία λίστα με τα σημεία του σώματός σου που σου αρέσουν. Πολλές φορές τείνουμε να μένουμε στα αρνητικά, ξεχνώντας πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες. Πάρε τον χρόνο σου και ευχαρίστησε το σώμα σου για εκείνα τα σημεία που σε κάνουν να νιώθεις καλά.
  • Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλει το σώμα σου. Μην αγνοήσεις τα σημάδια και μην το αφήσεις παραμελημένο. 
  • Απόβαλε κάθε αρνητική σκέψη. Είναι γνωστό πως ο χειρότερος κριτής μας είμαστε εμείς, συνεπώς όταν σου έρθει στο μυαλό κάτι κακό να πεις για το σώμα σου, απλά προσπάθησε να είσαι πιο ευγενική μαζί του. 
  • Φόρεσε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Μην προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τη μόδα ή να φορέσεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα. Μην ξεχνάς πως όταν είσαι ο εαυτός σου, ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση και ομορφιά. 
  • Προσπάθησε να εντάξεις τη σωματική άσκηση στο πρόγραμμά σου, καθώς με το τέλος αυτής, οι ορμόνες της ευτυχίας, οι ενδορφίνες, απελευθερώνονται, φτιάχνοντάς σου τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση.
  • Απόφυγε τοξικά άτομα που έχουν σκοπό να σε ρίξουν ψυχολογικά. Προτίμησε να είσαι με φίλους που σε αγαπούν όπως είσαι και εκείνους που έχουν θετική ενέργεια να σου προωθήσουν. 
  • Αν θεωρείς πως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ' όσο νόμιζες, μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό, ο οποίος θα σε βοηθήσει να μάθεις τον τρόπο να αγαπάς κάθε σημείο του εαυτού σου.