Long Hair Don't Care: 6 ασυνήθιστοι τρόποι για να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα

Το αλάτι Epsom, η μαξιλαροθήκη, το μασάζ και άλλοι απλοί και οικονομικοί τρόποι για να δεις σίγουρα αποτελέσματα.

Η διαδικασία του να μακρύνεις τα μαλλιά σου μπορεί να είναι στοίχημα με απογοητευτικό κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα. Μπορεί να φαίνεται ότι τα κάνεις όλα σωστά, αλλά ακόμα δεν βλέπεις μεγάλη πρόοδο. Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών στην αγορά που αυξάνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις κι εσύ προκειμένου να δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. 

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το "παιχνίδι" με τα μαλλιά σου.

1. Πρόσθεσε αλάτι στο σαμπουάν σου

Το να διατηρείς το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σου υγιές είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις τα μαλλιά των ονείρων σου. Η ανάμειξη λίγου αλατιού Epsom με το σαμπουάν σου είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου και να βοηθήσεις το τριχωτό της κεφαλής σου να παραμείνει χωρίς λιπαρότητα για περισσότερο. Το αλάτι Epsom έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη φροντίδα των μαλλιών και επειδή είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, μπορεί να ενισχύσει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου. Οι περιοχές του δέρματός σου που έχουν πολλά τριχοθυλάκια, όπως το τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να απορροφήσουν καλύτερα το μαγνήσιο και να ωφεληθούν περισσότερο από αυτό.

2. Φόρεσε καπέλο

Αν και η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία σου, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά σου. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσει τη δομή των μαλλιών σου και να αποδυναμώσει τις χρωστικές και τις πρωτεΐνες τους. Οι ειδικοί συνιστούν ακόμη και την εφαρμογή αντηλιακού στο τριχωτό της κεφαλής εάν παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου αραιώνουν. Ο περιορισμός του χρόνου σου στον ήλιο και η χρήση καπέλου θα προστατεύσουν τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά σου από τις βλαβερές ακτίνες UV και θα βοηθήσουν τις τρίχες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

3. Στέγνωσε τα μαλλιά σου χωρίς πιστολάκι

Το πιστολάκι μαλλιών βοηθάει να δώσεις στον εαυτό σου ένα touch κομμωτηρίου, αλλά η πολύ συχνή χρήση του μπορεί να αποδυναμώσει τις άκρες σου και να τις κάνει επιρρεπείς στο σπάσιμο. Επειδή ένα πιστολάκι φυσά μια έντονη και εστιασμένη θερμότητα κατευθείαν στα μαλλιά σου, τα κάνει να χάνουν αρκετή υγρασία αμέσως. Τα αφυδατωμένα μαλλιά σπάνε εύκολα και δεν μπορούν να μακρύνουν. Εάν προσπαθείς να τα μακρύνεις, το να κάνεις ένα διάλειμμα από το πιστολάκι καθώς και από άλλα προϊόντα styling μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. 

4. Αφαίρεσε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου

Η αντικατάσταση των βαμβακερών μαξιλαροθηκών με μεταξωτές μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα των μαλλιών σου και να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Οι ίνες βαμβακιού δημιουργούν τριβή, η οποία με τη σειρά της αποδυναμώνει τα μαλλιά και αφαιρεί τη φυσική τους υγρασία. Το μετάξι έχει μια πολύ πιο λεία επιφάνεια και επιτρέπει στα μαλλιά να γλιστρούν πάνω του καθώς κοιμάσαι, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του σπασίματος και των ταλαιπωρημένων άκρων.

5. Δοκίμασε τη μέθοδο αντιστροφής

Αν ονειρεύεσαι μακριά μαλλιά εδώ και αρκετό καιρό, το πιθανότερο είναι ότι έχεις συναντήσει τη μέθοδο αντιστροφής στο διαδίκτυο. Αυτή η μέθοδος σού επιτρέπει να αυξήσεις τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής κρεμώντας το κεφάλι ανάποδα, κάτι που μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Αν και δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά της, πολλοί άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο  πιστεύουν ότι τους βοήθησε να μεγαλώσουν πιο γρήγορα τα μαλλιά τους. Η χρήση αυτής της μεθόδου μαζί με το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής με αιθέριο έλαιο πριν ή κατά τη διάρκεια της μεθόδου μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μακριά και υγιή μαλλιά.

6. Βούρτσισε τα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο

Αν και το να κοιμάσαι με αχτένιστα μαλλιά μπορεί να είναι δελεαστικό, ειδικά όταν είσαι κουρασμένη, το να περάσεις λίγα λεπτά βουρτσίζοντάς τα, μπορεί πραγματικά να ωφελήσει την υγεία τους. Το βούρτσισμα επιτρέπει να διανείμεις τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής στα μαλλιά και να τα διατηρείς φυσικά ενυδατωμένα.