2 DIY μάσκες ενυδάτωσης και λάμψης για άψογη επιδερμίδα στις γιορτές

Οι μάσκες ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, με υλικά από την κουζίνα σου.

Τον χειμώνα η επιδερμίδα μας χρειάζεται εντατική φροντίδα και ενυδάτωση, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπληρώσει όλα τα επίπεδα υγρασίας που χάνονται αναγκαστικά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και των συχνών εναλλαγών ζέστης και κρύου από τους εξωτερικούς - εσωτερικούς χώρους. 

Δες επίσης: Aψεγάδιαστη επιδερμίδα στις γιορτές με αυτά τα 5 βήματα

Εν όψει των γιορτών που πλησιάζουν, στοιχηματίζουμε ότι θες η επιδερμίδα σου να είναι βαθιά ενυδατωμένη και να λάμπει, έτσι ώστε να αποτελέσει και τον ιδανικό καμβά για το glam μακιγιάζ του ρεβεγιόν. Αν έχεις αρχίσει να νιώθεις ήδη τις δυσάρεστες επιπτώσεις του κρύου στο δέρμα σου (αίσθηση τραβήγματος, ξεφλούδισμα, έντονη ξηρότητα), ίσως να πρόκειται για ένα σημάδι που σου στέλνει ο οργανισμός σου, λέγοντάς σου να φροντίσεις λίγο περισσότερο για την ενυδάτωσή του. 

Δες επίσης: Xmas glam: Το γιορτινό nail art της JLo είναι η καλύτερη ιδέα για το πεντικιούρ του ρεβεγιόν

Πέρα από την skincare ρουτίνα που (ελπίζουμε ότι) ακολουθείς εντατικά, υπάρχουν κάποιες SOS θεραπείες της τελευταίας στιγμής που μπορούν να σε ωφελήσουν πολύ. Αναφερόμαστε κυρίως στις μάσκες προσώπου, που είτε τις αγοράσεις έτοιμες από το φαρμακείο είτε τις φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, προσφέρουν πολλά οφέλη στο πρόσωπό σου. 

Εμείς πειραματιστήκαμε και βρήκαμε 2 DIY συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου τις μάσκες προσώπου που θα χαρίσουν λάμψη και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα - και που μπορείς να αρχίσεις να εφαρμόζεις από τώρα μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ώστε να ακτινοβολείς στο ρεβεγιόν. 

Note: Είτε έτοιμες, είτε σπιτικές, οι μάσκες προσώπου αποτελούν την πιο fun και εύκολη διαδικασία περιποίησης προσώπου, αφού μπορείς να τις εφαρμόσεις ενώ κάνεις δουλειές στο σπίτι, βλέπεις Netflix ή χαλαρώνεις στον καναπέ σου.

Δες επίσης: Τα 3 πιο δημοφιλή κουρέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο streetstyle το 2023

Οι συνταγές:

Για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση, θα χρειαστείς:

1 κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας
1 κ.σ. μέλι

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15'. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Για τη μάσκα λάμψης, θα χρειαστείς:

1/2  φρούτο αβοκάντο
1 κ.σ. γιαούρτι

Βγάλε την ψίχα από το αβοκάντο και ανακάτεψε τη καλά με λίγο γιαούρτι. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το να δράσει για 20'. Ξέπλυνε καλά.