Ξηρή επιδερμίδα από το κρύο; Οι σούπερ ενυδατικές μάσκες προσώπου που θα σε "σώσουν"

6 αγαπημένες μας face masks που θα σε ενθουσιάσουν από το πρώτο λεπτό.

skin iStock

Μπορεί τυπικά να διανύουμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, όμως ο καιρός κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος είναι. Είναι πιθανόν λοιπόν να παρατηρείς έντονη ξηρότητα, ξεφλούδισμα, ακόμα και κοκκινίλες στο δέρμα σου εξαιτίας του, πολικού σχεδόν, κρύου που παρατηρείται έντονα τις τελευταίες μέρες. Ακόμα χειρότερα, το γεγονός ότι ο καιρός "παίζει παιχνίδια" και οι θερμοκρασίες ανεβοκατεβαίνουν τόσο εύκολα από τη μια μέρα στην άλλη δεν βοηθά καθόλου την επιδερμίδα μας να προσαρμοστεί στο κλίμα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει.

Μάλιστα, στοιχηματίζουμε ότι έχεις παρατηρήσει τα παραπάνω "συμπτώματα" στο δέρμα σου ανεξάρτητα από τον τύπο σου: Νιώθεις μια θαμπάδα και μια ξηρότητα ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι λιπαρό και δεν σε έχει συνηθίσει σε μια τέτοια όψη.

Μην τρομάζεις, είναι απολύτως φυσιολογικό και το έχουμε πάθει όλες. Γίνεται όμως πιο κατανοητός ο λόγος για τον οποίο οφείλουμε να προσαρμόζουμε την skincare ρουτίνα μας ανάλογα με τις εποχές αλλά και τον καιρό που κάνει κάθε φορά. Αυτό που προτείνουμε να κάνεις είναι να χαρίσεις στο δέρμα σου όλη την ενυδάτωση και την υγρασία που χρειάζεται αυτήν την περίοδο - και που έχει στερηθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του υπερβολικού κρύου, και δεν υπάρχει καλύτερη και ευκολότερη μέθοδος για να το πετύχεις αυτό από μια μάσκα προσώπου.

Τα οφέλη των face masks

Είναι γεγονός ότι οι μάσκες προσώπου χαρίζουν πολλαπλά οφέλη στο δέρμα μας, ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν αλλά και τις ανάγκες που καλύπτουν. Μπορούν να είναι άκρως ενυδατικές και ανακουφιστικές για μια αφυδατωμένη, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, όπως επίσης μπορούν να επαναφέρουν την ελαστικότητα σε ένα ξηρό δέρμα αλλά και να προετοιμάσουν το πρόσωπό μας πριν το μακιγιάζ. Μπορεί να είναι αποσυμφορητικές και να καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους (βλ. μάσκες με άργιλο), ή να έχουν λευκαντικές ιδιότητες (με τη θαυματουργή Βιταμίνη C). 

Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, θα λέγαμε ότι οι ενυδατικές μάσκες προσώπου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το δέρμα σου αυτές τις μέρες που οι θερμοκρασίες αυξομοιώνονται συνεχώς, και μάλιστα απότομα.

Beauty editor's tip: Υπάρχουν μάσκες προσώπου που ενδείκνυται να τις αφήνεις στο πρόσωπό σου για περισσότερο χρόνο από αυτόν που αναγράφουν, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, αν τις κρατήσεις για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τις απλώσεις στο δέρμα σου, θα νιώσεις μια ευχάριστη ανακούφιση λόγω της κρύας θερμοκρασίας που θα έχουν αποκτήσει. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να τις εφαρμόζεις σίγουρα 2 με 3 φορές την εβδομάδα, εφόσον δεν περιέχουν κάποιο δραστικό συστατικό.

Δες κι εδώ: Οι πιο οικονομικές μάσκες προσώπου για βελούδινη επιδερμίδα

Βέβαια, δεν έχει τόση σημασία η υφή ή η μέθοδος εφαρμογής - οτιδήποτε σού ταιριάξει, είναι ok από τη στιγμή που νιώθεις διαφορά στην υφή της επιδερμίδας σου. Είτε είναι σε μορφή κρέμας, είτε σε μορφή τζελ, είτε πρόκειται για sheet mask, ο στόχος είναι να βρεις εκείνη τη face mask που θα κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό σου.

Δες κι εδώ: Πώς να εφαρμόσω τις υφασμάτινες μάσκες ομορφιάς;

Δες παρακάτω 6 αγαπημένες μας ενυδατικές μάσκες προσώπου που είμαστε σίγουρες ότι θα σε ενθουσιάσουν:

 

 

Μάσκα Προσώπου για Ενισχυμένη Ενυδάτωση, Greek Yoghurt, KORRES

Μάσκα Προσώπου για Ενισχυμένη Ενυδάτωση, Greek Yoghurt, KORRES

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι και με ανάλαφρη υφή, προσφέρει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς και ενυδατώνει σε βάθος χαρίζοντας ξεκούραστη όψη. Ιδανική για αφυδατωμένο, θαμπό δέρμα. 

Μάσκα Προσώπου Μέλι για Ενυδάτωση & Θρέψη, Express Beauty, Apivita

Μάσκα Προσώπου Μέλι για Ενυδάτωση & Θρέψη, Express Beauty, Apivita

Ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και προσφέρει βαθιά θρέψη χάρη στο ελληνικό θυμαρίσιο μέλι, ενώ χαρίζει στην επιδερμίδα απαλή υφή και υγιή όψη χάρη στο έλαιο jojoba, στο αβοκάντο, στο βούτυρο καριτέ και στη βιταμίνη Ε.

nsta-Masque Exfoliating & Unifying Mask με Τριαντάφυλλο & Έλαιο Macademia, Nuxe

nsta-Masque Exfoliating & Unifying Mask με Τριαντάφυλλο & Έλαιο Macademia, Nuxe

Μάσκα γα απολέπιση και ταυτόχρονη ενυδάτωση που χαρίζει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

GLAMGLOW THIRSTYMUD™ Hydrating Treatment Glam To Go

GLAMGLOW THIRSTYMUD™ Hydrating Treatment Glam To Go

Ενισχυμένο με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες Dewdration™ και HydraPack™, αυτή η εξαιρετικά θρεπτική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ για να ανανεώσει την διψασμένη επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ αναμειγνύεται με ωμό μέλι και πιπερόριζα, απαλύνοντας και φροντίζοντας, ενώ αποκαθιστά τη λάμψη και την ελαστικότητα, χαρίζοντας μια απαλή επιδερμίδα με υγιή όψη.

Drink Up 10 Minute Mask Tube Upgrade Ενυδατική Μάσκα Προσώπου, Origins

Drink Up 10 Minute Mask Tube Upgrade Ενυδατική Μάσκα Προσώπου, Origins

Mε πλούσια σύνθεση, η Drink Up μάσκα είναι μπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και βερίκοκο, ενώ είναι κατάλληλη για κανονικές, ξηρές, καθώς και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Vinosource-Hydra Moisturizing Mask, Caudalie

Vinosource-Hydra Moisturizing Mask, Caudalie

Η ενυδατική μάσκα Vinosource-Hydra είναι εμπλουτισμένη με οργανικό νερό σταφυλιών, καταπραϋντικό οργανικό centella asiatica και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες σταφυλιού για να θρέψει έντονα και να καταπραΰνει ακόμη και το πιο ευαίσθητο, ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i