No makeup look: Τα 3 SOS tips που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες για ένα αβίαστα κομψό μακιγιάζ

Πώς να δημιουργήσεις εύκολα το διάσημο "no makep look" που λατρεύουν και οι Γαλλίδες.

Το φυσικό μακιγιάζ έχει αναχθεί πλέον σε μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον χώρο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια και έχει όνομα: "no makeup look". Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι λατρεύεται από τους καλύτερους makeup artists του πλανήτη αλλά και από τις περισσότερες γυναίκες, ενώ ακόμα και οι A-Listers του Hollywood πραγματοποιούν επίσημες εμφανίσεις με "no makeup look". Ποιες γυναίκες το έχουν κάνει "κτήμα" τους; Οι Γαλλίδες φυσικά, μιας και η φυσικότητα και το "je ne sais quoi" στιλ είναι στο DNA τους.

Δες επίσης: Αυτές είναι οι 3 τάσεις μανικιούρ που θα φορεθούν όσο τίποτα άλλο την άνοιξη του '23

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, το no makeup look δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό που λέει η λέξη. Με τον συγκεκριμένο όρο αναφερόμαστε συνήθως στο πολύ φυσικό μακιγιάζ που όμως θέλει ορισμένο χρόνο και συγκεκριμένη τεχνική για να επιτευχθεί σωστά. Δες παρακάτω τα 3 tips που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες, ώστε να έχεις μια βάση και να το προσπαθήσεις κι εσύ.

#1. Δώσε σημασία στη (σωστή) βάση

Μετά το skincare, φρόντισε να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη, διάφανη κάλυψη στο πρόσωπο με ένα λεπτόρρευστο foundation. Προτίμησε την λεπτόρρευστη υφή από την πιο πλούσια για να μην "σπάσει" το δέρμα σου μετά από λίγη ώρα και φανεί κουρασμένο, μέχρι και γερασμένο, από τις γραμμές που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν. Επιπλέον, δεν θες να φαίνεται ότι φοράς πολλές στρώσεις foundation, γι´αυτό και πρέπει να το εφαρμόσεις με σύνεση και φειδώ. Εξάλλου, η τάση θέλει να αναδεικνύουμε τη φυσική μας ομορφιά και όχι απαραίτητα να καλύπτουμε τυχόν ατέλειες και να δημιουργείται αυτό το ανεπιθύμητο εφέ μάσκας.

Γενικά, έχε στο μυαλό σου ότι το foundation πρέπει να είναι ανάλαφρο και να χαρίζει μια διάφανη κάλυψη για να δείχνει πιο κομψό το αποτέλεσμα.

Δες επίσης: Eyes that pop | Η deep blue απόχρωση είναι αυτή που κολακεύει απόλυτα τα καστανά μάτια

#2. "Less is more" στα καλλυντικά που εφαρμόζεις

Περιορίσου σε ένα ρουζ και μια πούδρα για την ανεπιθύμητη γυαλάδα και μην το παρακάνεις με πολλά προϊόντα. Αν το ρουζ σου είναι κρεμώδες τότε τόσο το καλύτερο, αφού η συγκεκριμένη υφή αφήνει μια όμορφη, φυσική λάμψη στο δέρμα ενώ παράλληλα χαρίζει και λίγη ενυδάτωση. Απόφυγε τις έντονες σκιές και το eyeliner και περιορίσου, αν θες, σε λίγη nude σκιά στα βλέφαρα. Βέβαια, η μάσκαρα είναι must πάντα αν θες να έχεις πλούσιες, μακριές βλεφαρίδες.

#3. Χτένισε τα φρύδια σου

Δεν ξεχνάμε τα φρύδια που αποτελούν την κορνίζα του προσώπου. Χτένισέ τα ανοδικά και γέμισε τυχόν κενά για να δείχνουν πιο πλούσια. Τα πυκνά, fluffy φρύδια είναι μεγάλη τάση και φέτος και δείχνουν το πρόσωπό σου πιο cool και νεανικό.