Μαύρισμα προσώπου χωρίς ηλιοθεραπεία: Το εύκολο trick μακιγιάζ για ηλιοκαμμένη όψη στην επιδερμίδα

Απόκτησε στο λεπτό το σαγηνευτικό "sunkissed glow" που κολακεύει όλες τις γυναίκες.

Η ηλιοκαμμένη όψη στο πρόσωπο είναι το ζητούμενο των περισσότερων γυναικών όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και την άνοιξη (σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ακόμα και τον χειμώνα). Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι μια μαυρισμένη επιδερμίδα κολακεύει πάντοτε όλες σχεδόν τις γυναίκες: καμουφλάρει τις όποιες ατέλειες ή σημαδάκια, κάνει όμορφη αντίθεση με τα καλοκαιρινά μας ρούχα ενώ αν είναι διακριτικό, μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες.

Αν είσαι από τις τυχερές με σταρένια επιδερμίδα ή επιδερμίδα που μαυρίζει πανεύκολα και γρήγορα, είσαι από τις τυχερές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τονίζεις το ήδη μαυρισμένο δέρμα σου με ένα bronzer. Αν τώρα ανήκεις στις γυναίκες με πολύ λευκή επιδερμίδα που μαυρίζει δύσκολα, τι μπορείς να κάνεις;

Για αρχή, η λύση που θα σου προτείνουμε δεν είναι η ηλιοθεραπεία αλλά ούτε και το solarium ή άλλα αυτομαυριστικά προϊόντα, όπως ίσως θα περίμενες. Ιδίως την ηλιοθεραπεία δεν την προτείνουμε με τίποτα, ό, τι τόνο επιδερμίδας κι αν έχεις, όσο ανθεκτική κι αν είναι, μιας και οι ακτίνες UV είναι αποδεδειγμένα πολύ βλαβερές γι' αυτήν. Η λύση βρίσκεται για άλλη μια φορά στο μακιγιάζ, και πιο συγκεκριμένα σε ένα μαγικό makeup προϊόν που μπορεί να κάνει θαύματα και δεν είναι άλλο από το bronzer. 

Δες επίσης: Αυτό είναι το κλασικό κούρεμα που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα

Σε υγρή ή κρεμώδη μορφή, ή ακόμα και με σύνθεση πούδρας, το bronzer είναι ένα must-have προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου. Με αυτό μπορείς να δημιουργήσεις όμορφες σκιάσεις στο πρόσωπο, που θα δώσουν ένα εφέ γωνιών ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, ενώ μπορείς να κάνεις ακόμα και contouring. Φυσικά, η κύρια χρησιμότητά του είναι να σε κάνει να δείξεις πιο μαυρισμένη στο λεπτό - χρειάζεται ωστόσο πολλή προσοχή στην εφαρμογή του για να γίνει σωστά και να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Δες επίσης: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου προτείνει 3 χρώματα σκιών που αναδεικνύουν τα καστανά μάτια και τονίζουν το βλέμμα

Τα steps:

#1. Επίλεξε με προσοχή το bronzer σου και φρόντισε να είναι επίσης σε μια απόχρωση που δεν θα φανεί "ξένη" στο δέρμα σου, επομένως απόφυγε τις πολύ σκούρες εφόσον ακόμα δεν είσαι μαυρισμένη. Επίσης, προτίμησε υγρά bronzers για αρχή, ώστε να ελέγξεις και να διαχειριστείς πιο εύκολα το αποτέλεσμα που θα δημιουργήσεις.

#2. Άπλωσε το bronzer στα ψηλά σημεία του προσώπου, δηλαδή αυτά που ξεχωρίζουν και βλέπει περισσότερο ο ήλιος - είναι άλλωστε κι αυτά που μαυρίζουν πρώτα. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνα την εφαρμογή του προϊόντος με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ από το εξωτερικό του μετώπου κατεβαίνοντας προς τα ζυγωματικά, και όσο προϊόν περισσέψει εφάρμοσέ το στις γωνίες των ζυγωματικών, στο κόκκαλο των φρυδιών, στη ράχη της μύτης αλλά και στο πηγούνι και τον λαιμό. Μην ξεχνάς να κάνεις καλό blending για να απλωθεί σωστά και ομοιόμορφα και να μη δημιουργηθούν δυσχρωμίες.

#3. Άπλωσε ένα κρεμώδες ή υγρό ρουζ στα ζυγωματικά, ιδανικά σε ροδακινί ή σκούρα σομόν απόχρωση για να φανεί πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

#4. Σέταρε το αποτέλεσμα με μια illuminating πούδρα ή μια bronzing πούδρα που θα περάσεις από πάνω για να σταθεροποιήσεις το liquid bronzer.