Μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς: Ο σπάνιος όγκος με τον οποίο πάλεψε η νικήτρια του Μαραθωνίου Β. Κωνσταντινοπούλου

Η 26χρονη αθλήτρια, πέρα από την επίδοσή της, προκάλεσε συγκίνηση και λόγω της προσωπικής της ιστορίας, καθώς πριν δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

"Είναι λες και ζω ένα όνειρο", ήταν τα πρώτα λόγια της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου που έκοψε πρώτη από τις γυναίκες το νήμα του τερματισμού του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 2:46:01.

Η 26χρονη αθλήτρια, πέρα από την επίδοσή της, προκάλεσε συγκίνηση και λόγω της προσωπικής της ιστορίας, καθώς πριν δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ενός σπάνιου όγκου που αποτελεί το 5% των θυροειδικών καρκίνων και θεωρείται πιο επιθετικός σε σχέση με τους άλλους δύο πιο συχνούς τύπους καρκίνου του θυρεοειδούς (θηλώδες, θυλακιώδες).

Η Ελληνίδα δρομέας από την Stoikos Running Team, στις αρχές του Οκτωβρίου, ήταν η μεγάλη νικήτρια και του αγώνα των γυναικών στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, σημειώνοντας χρόνο 1:25:10, ενώ και το Σεπτέμβριο είχε τερματίσει πρώτη στον αγώνα 30 χλμ "Ioannina Lake Run”.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr