Εξωσωματική γονιμοποίηση: Σύμμαχός σου το ελαιόλαδο και το αβοκάντο

Μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητά σου να μείνεις έγκυος, αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καλό είναι να βάλουν στη ζωή τους τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, συνιστούν αμερικανοί ερευνητές. Και αυτό γιατί στη μελέτη τους  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα αυτά μπορεί να υπερτριπλασιάσουν τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειας, χάρη στο είδος των λιπών που περιέχουν.

Το είδος αυτό είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία, εκτός από το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, υπάρχουν επίσης στο ηλιέλαιο, στους ξηρούς καρπούς και στους σπόρους.

Αντιθέτως, όσες γυναίκες έτρωγαν περισσότερο κορεσμένα λίπη (υπάρχουν κυρίως στα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα, όπως το κρέας και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα), παρήγαγαν λιγότερα υγιή ωάρια τα οποία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εξωσωματική.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μονοακόρεστα λίπη βελτιώνουν σημαντικά τη γονιμότητα επειδή ελαττώνουν τη φλεγμονή στο σώμα.

  • Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 147 γυναίκες, οι οποίες υποβλήθηκαν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο Κέντρο Γονιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.