4 καλοί λόγοι υγείας για να τρώμε μάνγκο - οι βιταμίνες και τα οφέλη

Είναι εξωτικό, είναι γλυκό, ταιριάζει σε πολλές αλμυρές συνταγές. Πάνω απ’ όλα όμως, το μάνγκο σου κάνει καλό!

Τα μάνγκο είναι φρούτα που μπορούμε να φάμε… σαν φρούτα ή να τα προσθέσουμε σε φαγητά για να τους δώσουμε μια πιο εξωτική και γλυκόξινη γεύση. Φαίνεται όμως ότι πέρα από την ικανοποίηση στους γευστικούς μας κάλυκες, τα μάνγκο μας κάνουν με πολλούς ακόμη τρόπους καλό.

Γιατί να βάλεις το μάνγκο στη διατροφή σου

Γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Τα μάνγκος είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, με ένα φλιτζάνι φρούτο να περιέχει 2 γραμμάρια, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 7% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην καλή λειτουργία του εντέρου, σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα ενώ έρευνες συνδέουν την επαρκή κατανάλωσή τους με πρόληψη του καρκίνου του εντέρου.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C

Δεν είναι το πορτοκάλι ο "βασιλιάς" της βιταμίνης C. Ούτε το μάνγκο ξέρουμε αν είναι αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι ένα φλιτζάνι φρούτο δίνει το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η βιταμίνη C αποτελεί βασικό δομικό υλικό για το δέρμα, τα οστά, τα μαλλιά και τους μύες ενώ συμβάλει στην πρόσληψη του σιδήρου από τη διατροφή.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α

Εκτός από τη C, το μάνγκο είναι καλή πηγή βιταμίνης Α. Αν προσθέσεις ένα φλιτζάνι καταψυγμένο μάνγκο στο smoothie σου παίρνεις περίπου το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της συγκεκριμένης βιταμίνης η οποία αποτελεί σημαντικό "στήριγμα" για υγιές ανοσοποιητικό και για την υγεία των ματιών και την καλή σου όραση. Επιπλέον, συμβάλει στην καλή λειτουργία των νεφρών, της καρδιάς και των πνευμόνων.

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά έχουν σχετιστεί με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου, καθώς προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από την αρνητική επίδραση των ελευθέρων ριζών.

Σου κίνησε την περιέργεια το εξωτικό αυτό φρούτο; Μάθε περισσότερα στο mango.org