Πώς θα προλάβουμε τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition, ρίχνει περισσότερο φως στο κομμάτι της διατροφής, καθώς επικεντρώνεται στις τροφές που μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου παγκοσμίως, επηρεάζοντας τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, με όλο και περισσότερα νέα περιστατικά να εντοπίζονται ακόμη και στους κάτω των 50 ετών.

Στους παράγοντες κινδύνου, εκτός από τη γενετική προδιάθεση, περιλαμβάνονται η κακή διατροφή- με υψηλή κατανάλωση λιπαρών και επεξεργασμένων τροφών-, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και το κάπνισμα.

Μια νέα όμως μελέτη από το Πανεπιστήμιο Flinders και το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition, ρίχνει περισσότερο φως στο κομμάτι της διατροφής, καθώς επικεντρώνεται στις τροφές που μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου και σε αυτές που μπορούν να πυροδοτήσουν τη νόσο.

Διάβασε τη συνέχεια στο thetoc.gr