Αντικαρκινική έρευνα: Η Μεσογειακή διατροφή σώζει

Αντικαρκινική έρευνα: Η Μεσογειακή διατροφή σώζει

Στην επιστημονική επιθεώρηση "Proceedings of the National Academy of Sciences" δημοσιεύτηκε μία μελέτη σύμφωνα με την οποία η φλαβονοειδής ουσία απιγενίνη φαίνεται να έχει αντικαρκινική δράση

Εξαιρετικές πηγές απιγενίνης είναι ο μαϊντανός, το σέλινο και το χαμομήλι. Αλλά και σε λαχανικά και στα φρούτα της μεσογειακής διατροφής.

 

 

Πολλές φορές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση υγιεινών τροφών με την καλύτερα λειτουργία και άμυνα του οργανισμού, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή λειτουργία.

 

 

Αναφορικά με τα ελπιδοφόρα ευρήματα

 

«Βλέπουμε ότι πολλά οφέλη αποδίδονται στη συγκεκριμένη ουσία η οποία μπορεί να επηρεάσει μια σειρά πρωτεϊνών. Στη σχέση αυτή, η απιγενίνη φαίνεται να αλλάζει το προφίλ των καρκινικών κυττάρων, εκπαιδεύοντάς τα να συμπεριφέρονται σαν φυσιολογικά. Πιστεύουμε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να έχει μεγάλη κλινική αξία, στο πλαίσιο της αντικαρκινικής προληπτικής στρατηγικής» εξηγεί η δρ Αντρεα Ντόσεφ.