Φτιάξε πανεύκολα την πιο λαχταριστή vegan μαγιονέζα

Ακόμα και αν δεν είσαι vegan θα τη λατρέψεις!

Η vegan μαγιονέζα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους σως χωρίς ζωικά συστατικά, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την πλούσια υφή και την υπέροχη γεύση που όλοι αγαπάμε. Είναι ιδανική για να την εντάξεις σε διάφορες συνταγές και να τη χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Μπορείς να τη βάλεις στις σαλάτες σου, να φτιάξεις την κλασική Ρώσικη σαλάτα που πάντα λαχταράς, ή να τη χρησιμοποιήσεις ως βάση για άλλες σως, δίνοντας έτσι μια διαφορετική γευστική νότα στα πιάτα σου.

Επιπλέον, είναι τέλεια για να γεμίσεις τα σάντουιτς ή τις τορτίγιες σου, προσθέτοντας αυτή την κρεμώδη αίσθηση που κάνει κάθε μπουκιά ξεχωριστή. Μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις απλώς για να συνοδεύσεις τα αγαπημένα σου φαγητά, όπως πατάτες, λαχανικά ή ό,τι άλλο αγαπάς. Ό,τι και αν επιλέξεις, η vegan μαγιονέζα, που έχει ετοιμάσει η Βαλέρια Κουρούπη (@valeria_kouroupi), θα σου δώσει την ίδια ικανοποίηση με την κλασική, χωρίς καμία παραχώρηση στη γεύση!

Vegan μαγιονέζα

Υλικά:

  • 150 γρ γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ σπορέλαιο
  • 1 γεμάτο κουτάλι γλυκού μουστάρδα
  • 1 κοφτό κουτάλι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτάλι γλυκού κάρυ
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1) Βάζεις το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το σπορέλαιο σε ένα σκεύος και προσθέτεις τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά σου και το λεμόνι.

2) Με το μπλέντερ χειρός ξεκινάς να "χτυπάς" όλα τα υλικά μαζί, με το μυστικό να είναι ότι πρέπει να κρατάς το μπίμερ στον πάτο του σκεύους.

3) Χτυπάς σε αυτή τη θέση μέχρι να αρχίσει να πήζει το γάλα και έπειτα συνεχίζεις ανεβοκατεβάζοντας το μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έτοιμη!

Διάβασε επίσης:

Veganuary: Γίνε vegan για 1 μήνα και πες "αντίο" στις τοξίνες

Φτιάξε σε 20 λεπτά την πιο γευστική και light μανιταρόσουπα

Νηστίσιμες και θρεπτικές μελιτζάνες παπουτσάκια - με εναλλακτικό κιμά