Τα muffins είναι από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές, ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό μέχρι το απογευματινό σνακ. Με τη μαλακή υφή τους και την ευχάριστη γεύση τους, αυτά τα μικρά κεκάκια μπορούν να ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Παρότι συχνά τα συνδέουμε με ζάχαρη και γλυκά συστατικά, τα muffins μπορούν να γίνουν εξίσου γευστικά αλλά και πολύ πιο υγιεινά!
Μία από τις καλύτερες υγιεινές παραλλαγές είναι τα muffins με μήλο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μια λαχταριστή συνταγή από τη διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (@nutrition_home). Το μήλο, πλούσιο σε φυτικές ίνες, προσθέτει φυσική γλυκύτητα και υγρασία στη συνταγή, κάνοντάς τα εξαιρετικά νόστιμα και χορταστικά.
Muffins με μήλο
*Βγαίνουν περίπου 12 muffins
Υλικά:
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 15 ml υγρή στέβια
- 3 αυγά
- 150 ml γάλα
- 250 γρ αλεύρι
- 10 γρ. baking powder
- 250 γρ. τριμμένα μήλα
- 40 γρ. σταφίδες
- 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
- κανέλα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα στέρεα υλικά σου
2) Στη συνέχεια τοποθετείς και τα υγρά και τα ομογενοποιείς
3) Ρίχνεις το μήλο και τις σταφίδες και ανακατεύεις πάλι
4) Τοποθετείς σε φόρμα για muffin και ψήνεις στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά
Αυτά τα muffins αποτελούν την τέλεια επιλογή αν προσέχεις τη διατροφή σου ή αποφεύγουν τη ζάχαρη, ενώ είναι ιδανικά και για παιδιά, δίνοντάς τους ένα υγιεινό σνακ που είναι ταυτόχρονα γευστικό.
Διάβασε επίσης:
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη - η ιδανική συνταγή για τη νηστεία!
Συνταγή για κέικ με μέλι και ελαιόλαδο - Tόσο αφράτο και τόσο λαχταριστό!