Τα ελιόψωμα είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, συνδεδεμένα άμεσα με τη νηστεία και την ελληνική παράδοση. Λαχταριστά, αφράτα και γεμάτα γεύση, τα ελιόψωμα αποτελούν την τέλεια επιλογή αν θέλεις να ακολουθήσεις μια νηστίσιμη διατροφή χωρίς να στερείσαι όμως τη νοστιμιά.
Αυτή η συνταγή που θα βρεις παρακάτω από τη διατροφολόγο Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina_dietitian), θα κάνει τα ελιόψωμα σου πιο αφράτα από ποτέ! Είναι εύκολη, γρήγορη στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα είναι τόσο χορταστικό που θα σε κρατήσει γεμάτη ενέργεια για ώρες. Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή και συνοδευτικό στο τραπέζι, τα ελιόψωμα είναι μια γευστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Συνταγή για ελιόψωμα
Υλικά:
- 500ml χλιαρό γάλα
- 14γρ μαγιά ξηρή
- 1 αυγό
- 80ml ελαιόλαδο
- 1κ.γ.ζάχαρη
- 500-600γρ αλεύρι
- 200-250γρ ελιές
- αλάτι
Εκτέλεση:
1) Ανακατεύεις όλα τα υλικά και προσθέτεις στο τέλος τις ελιές
2) Ανακατεύεις ξανά και θέλεις το μείγμα σου να έχει μορφή πηχτού χυλού
3) Με ένα κουτάλι βουτηγμένο σε νερό ή ελαιόλαδο, παίρνεις βαρβάτες κουταλιές και σχηματίζεις τα πιτάκια
4) Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180° για 25 με 30'. Το τελευταίο 10λεπτο βάλτα στον αέρα και έτοιμα!
Διάβασε επίσης:
Συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες - Τραγανοί εξωτερικά και ζουμεροί στο εσωτερικό τους
Το απόλυτο νηστίσιμο λαχανόρυζο - το extra υλικό που θα κάνει τη διαφορά!
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη - η ιδανική συνταγή για τη νηστεία!