Σαν "Θεσσαλονίκης": Τα viral κουλουράκια με 2 υλικά - Ιδανικά για σνακ ή πρωινό

Έτοιμα λαχταριστά κουλούρια σε χρόνο dt!

Τα κουλούρια, αυτά τα αφράτα και στρογγυλά ψωμάκια, είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό για το πρωινό ή το σνακ σου. Με την τραγανή κρούστα και το μαλακό εσωτερικό τους, έχουν κερδίσει τη θέση τους στο τραπέζι μας, ειδικά όταν σερβίρονται με βούτυρο, τυρί ή μέλι. Ωστόσο, πολλοί αποφεύγουν να τα φτιάξουν στο σπίτι, καθώς η διαδικασία μπορεί να φαίνεται χρονοβόρα και μπελαλίδικη. Συνήθως απαιτούν πολλά υλικά και προετοιμασίες, που μπορεί να αποθαρρύνουν ακόμα και αν είσαι φανατικός λάτρης της κουζίνας.

Όμως, όλα αυτά αλλάζουν σήμερα! Αντί να αποφεύγεις τα κουλούρια λόγω της πολυπλοκότητάς τους, υπάρχει μια συνταγή από τη διατροφολόγο Ραφαέλα Ευθυβούλου (@every.body.rocks), που απαιτεί μόνο δύο υλικά και είναι τόσο απλή, που μπορείς να τη φτιάξεις όποτε θέλεις χωρίς κόπο. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις φρέσκα, σπιτικά κουλούρια σε χρόνο μηδέν, χωρίς να χρειάζεται να γεμίζεις την κουζίνα σου με άπειρα υλικά!

Σπιτικά κουλούρια

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και
  • 400 γρ (2 συσκευασίες) τυρί cottage

Tip!

Αν θες μπορείς να γεμίσεις με τυρί της αρεσκείας σου. H διατροφολόγος έβαλε  Edam light. Μπορείς επίσης και να απλώσεις στην επιφάνεια χτυπημένο αυγό και σουσάμι ή άλλα σπόρια.

Εκτέλεση:

1) Ανάμειξε καλά το αλεύρι και το τυρί (χτύπησε το cottage να μην έχει τους γνωστούς του κόμπους) μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη

2) Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ή νερό

3) Πλασέ τα κουλούρια και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25-30’.

Διάβασε επίσης:

Φυσικό προζύμι και μαγιά: Ποιες είναι οι διαφορές τους και τι να προτιμήσεις;

Πεντανόστιμα τυροκούλουρα με βρώμη και 4 μόνο υλικά

Συνταγή για ψωμί τοστ και κουλούρι - πολύ χαμηλά σε υδατάνθρακες