Η κρέμα είναι από τα πιο απλά, νόστιμα και αγαπημένα γλυκά, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Μπορεί να σου θυμίζει παιδικά χρόνια, αλλά με τη σωστή συνταγή μπορεί να γίνει και μια υγιεινή και νηστίσιμη επιλογή, που ικανοποιεί τη γλυκιά σου ανάγκη χωρίς τύψεις.
Η διατροφολόγος Αliona Stratulat (@alionas_nutrifacts), έχει την απόλυτη συνταγή για κρέμα σοκολάτας με σιμιγδάλι – και όχι, δεν είναι απλά νόστιμη, είναι και θρεπτική. Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης της σοκολάτας με την απαλή υφή του σιμιγδαλιού δημιουργεί ένα γλυκό που μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές, ακόμα και τις ημέρες της νηστείας.
Το σιμιγδάλι, πέρα από τη γευστική του αξία, έχει και σημαντικά διατροφικά οφέλη. Σου προσφέρει ενέργεια, χάρη στους σύνθετους υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ σε βοηθά να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα. Είναι επίσης πηγή πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης και περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του νευρικού σου συστήματος. Επιπλέον, είναι χαμηλό σε λιπαρά και εύπεπτο, γεγονός που το κάνει ιδανικό για κάθε ηλικία.
Νηστίσιμη σοκολατένια κρέμα με σιμιγδάλι
Υλικά:
- 500 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου (ή κανονικό γάλα)
- 30 γρ. σιμιγδάλι
- 1½ κ.σ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι (ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σου)
Εκτέλεση:
1) Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι) σε μια κατσαρόλα.
2) Ανακατεύεις καλά με σύρμα και μεταφέρεις σε χαμηλή φωτιά.
3) Μαγειρεύεις μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
4) Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το μέλι.
5) Σερβίρεις με λίγη τριμμένη σοκολάτα από πάνω για έξτρα απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Κρέμα πορτοκαλιού με σιμιγδάλι - Χωρίς προσθήκη ζάχαρης