Η Ελένη Βουλγαράκη είναι ένα από τα πιο αγαπητά fitness girls, γνωστή, όχι μονο για το δημοσιογραφικό της έργο, αλλά και για τη συνέπειά της στη γυμναστική και τη διατροφή της. Αν και σπάνια τη βλέπουμε στην κουζίνα, αυτή τη φορά έκανε την εξαίρεση και μας εντυπωσίασε με μια υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου γλυκού μικρών και μεγάλων – το διάσημο banana bread!
Πιστή στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, η Ελένη επέλεξε θρεπτικά υλικά για να τροφοδοτήσει το σώμα της με ενέργεια και βιταμίνες, αποφεύγοντας τα περιττά σάκχαρα και τα επεξεργασμένα λιπαρά. Το πιο ενδιαφέρον όμως; Αντί να ψήσει το banana bread στον φούρνο, δοκίμασε κάτι διαφορετικό και το έφτιαξε στο air fryer – για να γίνει γρήγορα, αλλά χωρίς να χάσει τίποτα από τη γεύση και τη θρεπτική του αξία!
Banana bread στο air fryer
Υλικά:
- 2 μπανάνες
- 1 αυγό
- 1 κούπα βρώμη
- μισό κ.γ baking powder
- μισό κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγες σταγόνες βανίλιας
- 1 γεμάτη κ.σ μέλι
- σταγόνες σοκολάτας
- ταχίνι μπισκότα
Εκτέλεση:
1) Τοποθετείς όλα σου τα υλικά μέσα σε ένα multi και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σου δώσουν ένα smooth μείγμα
2) Τοποθετείς το μείγμα σε ειδικό σκεύος και από πάνω ρίχνεις τις σταγόνες σοκολάτας και 1 κ.γ ταχίνι μπισκότο
3) Το βάζεις στο air fryer και το ψήνεις στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά
@voulgarakieleni 🍌🥖 για air fryer
♬ πρωτότυπος ήχος - Voulgaraki Eleni
Μια εύκολη, υγιεινή και μοντέρνα προσέγγιση που σίγουρα θα σε εμπνεύσει να μπεις στην κουζίνα... ακόμα κι αν δεν το συνηθίζεις.
Διάβασε επίσης:
Το ρόφημα που λατρεύει η Ντορέττα Παπαδημητρίου - Πλούσιο σε πρωτεΐνη και χωρίς ζάχαρη
Πώς διατηρούνται οι μπανάνες (ώριμες και μη, στην κατάψυξη ή το ψυγείο)