Το πιο νόστιμο banana bread χωρίς γλουτένη με ελάχιστα υλικά

Ένα banana bread τόσο εύκολο και νόστιμο που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Αν αγαπάς τα γλυκά που είναι σπιτικά και φουλ γευστικά, τότε το banana bread είναι ό,τι πιο κοντά σε αυτό που ζητάς. Είναι εκείνη η συνταγή που φτιάχνεις όταν σου περισσεύουν ώριμες μπανάνες, και καταλήγεις με ένα αφράτο, γλυκό ψωμάκι που ταιριάζει με καφέ, με τσάι ή απλώς μόνο του. Η μπανάνα το κάνει φυσικά γλυκό, χωρίς υπερβολές, ενώ το αμύγδαλο του δίνει μια υφή που λιώνει στο στόμα. Είναι από εκείνα τα "μαγικά” γλυκά που δείχνουν πόσο λίγα υλικά αρκούν για να φτιάξεις κάτι απίθανο.

Το καλύτερο; Αυτή η εκδοχή είναι χωρίς γλουτένη, με μόνο 6 υλικά, και είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Ιδανική αν θες ένα ελαφρύ πρωινό, ένα απογευματινό snack ή ένα γλυκό χωρίς τύψεις. Οι μπανάνες δίνουν ενέργεια, τα αμύγδαλα πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, ενώ το σιρόπι σφενδάμου προσθέτει μια φυσική, διακριτική γλυκύτητα. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη σοκολάτα αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, η σοκολάτα κάνει τα πάντα λίγο καλύτερα.

Banana bread χωρίς γλουτένη

Υλικά:

  • 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 2½ φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα ή αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
  • Κομμάτια σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1) Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

2) Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν καλά.

3) Ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και, αν θέλεις, πασπάλισε από πάνω λίγη επιπλέον σοκολάτα.

4) Ψήσε για 40–45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το τρυπάς στο κέντρο.

5) Άφησέ το να κρυώσει λίγο πριν το κόψεις και απόλαυσέ το! Είναι απλό, αφράτο και γεμάτο άρωμα μπανάνας.

Διάβασε επίσης:

9 φυσικά γλυκαντικά για να μειώσεις τη ζάχαρη

Πώς διατηρούνται οι μπανάνες (ώριμες και μη, στην κατάψυξη ή το ψυγείο)

Η Ελένη Βουλγαράκη φτιάχνει το αγαπημένο της banana bread στο air fryer