Πρωινό με "γεύση" Χριστουγέννων: Συνταγή για "Gingerbread" oatmeal

Ένα απολαυστικό, γεμάτο αρώματα, vegan πρωινό.

Όσο βαδίζουμε στα ενδότερα του χειμώνα είναι φυσικό να αναζητούμε ακόμα πιο θρεπτικά γεύματα, με πλούσια γεύση και αρώματα, για να ξεκινήσουμε με όρεξη αλλά κυρίως ενέργεια τη μέρα μας. Η κανέλα, το τζίντζερ αλλά και η βανίλια είναι χαρακτηριστικές ευωδίες των γιορτών που γαργαλούν ευχάριστα τους γευστικούς μας κάλυκες.

Ο παραπάνω συνδυασμός ίσως συναντάται συχνά σε γλυκές λιχουδιές, όπως μπισκότα, κέικ, τάρτες, όμως υπάρχει τρόπος να απολαύσεις τα αρώματα αυτά, χωρίς να προσθέσεις περιττές θερμίδες στη σιλουέτα σου. Το oatmeal, aka πλιγούρι βρώμης, με γεύση gingerbread είναι ακριβώς αυτό που αναζητάς για να ξεκινήσεις γλυκά τα χριστουγεννιάτικα πρωινά σου.

Υλικά:

1 φλιτζ νιφάδες βρώμης

1 και 1/2 φλιτζ νερό

1 φλιτζ γάλα μη γαλακτοκομικό

1 κ.γ. μπαχαρικό τζίντζερ μαζί με κανέλα

1 κ.σ. βούτυρο κάσιους

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε τη βρώμη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βάλε το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να έρθει σε χαμηλή βράση και μαγείρεψε ώσπου να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (περίπου 3-5 λεπτά). Το μείγμα αρχίζει να πήζει. Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το γάλα, τα μπαχαρικά, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Εάν προτιμάς τη βρώμη πιο ρευστή, μη διαστάσεις να προσθέσεις περισσότερο γάλα. Το πρωινό γεύμα σου είναι έτοιμο.