Η πιο viral συνταγή πρωινού με γιαούρτι

Το τοστ γιαουρτιού έγινε η αγαπημένη πρωινή συνήθεια χιλιάδων χρηστών του Tik Tok. Και όχι άδικα!

Τα social media, εκτός από τους προφανείς λόγους δημιουργίας και χρήσης τους, τα τελευταία χρόνια μας έχουν μυήσει στον κόσμο των trends, τα οποία διαδίδονται σε κάθε άκρη της πιο γρήγορα από ποτέ. Οι διατροφικές τάσεις αλλά και οι αλλαγές που ενδεχομένως προκύπτουν σε ζητήματα διατροφής γίνονται άμεσα δημοφιλής, ενώ οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μεταξύ τους ιδέες και προτάσεις που έχουν ήδη δοκιμάσει και αποδείχτηκαν αληθινά νόστιμες.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη με την τελευταία viral συνταγή του Tik Tok, η οποία όχι μόνο είναι απλή και γρήγορη, αλλά περιέχει θρεπτικά συστατικά και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το πρωινό γεύμα. Το "yogurt toast", aka τοστ γιαουρτιού, απογειώνει το κλασσικό γιαουρτάκι, το οποίο έχεις βαρεθεί να τρως με τον ίδιο τρόπο. Και όχι δεν πρόκειται απλώς να αλείψεις δύο φέτες ψωμιού με λίγο γιαούρτι καθώς με μερικές ακόμα προσθήκες μετατρέπεται σε μια λαχταριστή κρέμα.

Για το yogurt toast θα χρειαστείς:

Υλικά:

2 φέτες ψωμί

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, μέλι (προαιρετικό)

Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Πρέζα κανέλα (προαιρετικό)

Μια χούφτα μούρα, κομματάκια σοκολάτας ή άλλη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο ή μια φριτέζα αέρος στους 190 °C. Χρησιμοποιώντας τα χέρια ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πίεσε μια λακκούβα στο κέντρο κάθε φέτας ψωμιού. Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε ελαφρά το γιαούρτι, το αυγό, το γλυκαντικό, τη βανίλια και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το 1/2 του μείγματος στη λακκούβα κάθε φέτας ψωμιού. Από πάνω πρόσθεσε ότι γαρνιτούρα επιθυμείς. Ψήσε ή τηγάνισε στον αέρα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή κάθε κομματιού του τοστ.

Δες εδώ την εκτέλεση της συνταγής: