Συνταγή για τις πιο υγιεινές keto τορτίγιες (χωρίς αλεύρι!)

Για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις, χωρίς ενοχές, την τορτίγια σε κρύα ή/και ζεστά γεύματα.

Οι τορτίγιες έχουν αντικαταστήσει επιτυχώς το ψωμί αφού με την βοήθεια τους μπορείς να δημιουργήσεις πολλά γλυκά και αλμυρά σνακ καθώς και κυρίως γεύματα, με γέμιση της προτίμησής σου. Βέβαια, όπως και τα περισσότερα αρτοσκευάσματα, έτσι και οι λεπτές αυτές στρόγγυλες πιτούλες ξεχωρίζουν για την πλούσια περιεκτικότητα τους σε υδατάνθρακες. Οι τελευταίοι, ως γνωστόν, είναι οι συνήθεις ύποπτοι για την πρόσληψη περιττών θερμίδων, που τελικά επιβαρύνουν την σιλουέτα σου. Για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις, χωρίς ενοχές, την τορτίγια σε κρύα ή/και ζεστά γεύματα, δοκίμασε να ετοιμάσεις μόνη σου την παρακάτω keto συνταγή, η οποία δεν περιέχει καθόλου αλεύρι.

Υλικά:

180 γραμμάρια κίτρινο τυρί σε σκόνη/τριμμένο πολύ καλά (ισούται με 1 φλιτζάνι + 3 κ.σ.) ή 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου

1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder

1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας ξανθάνη 

2 ασπράδια αυγών (1/4 φλιτζάνι ή 60 γρ.)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί, το baking powder, τη ζελατίνη και την ξανθάνη. Σε άλλο μπολ χτύπησε τα ασπράδια να αφρατέψουν πολύ καλά.

Αφού είναι έτοιμα, ανακάτεψε τα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια στέρεα μάζα, την οποία θα πλάσεις με τα χέρια σου σε σχήμα μπάλας. Τοποθέτησε την μπάλα ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και με ένα πλάστη, άνοιξε την ζύμη.

Όταν είναι αρκετά λεπτή, χρησιμοποίησε ένα μικρό καπάκι κατσαρόλας για να δημιουργήσεις το σχήμα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθέτησε την τορτίγια και ψήσε την μέχρι να ροδίσει και στις δύο πλευρές. Είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

Plus tip: Όταν την βγάλεις από το τηγάνι, η τορτίγια θα είναι ζεστή και μαλάκια, όσο κρυώνει θα γίνεται πιο τραγανή, όμως αν την ζεστάνεις ξανά θα έχεις το ίδιο μαλακό αποτέλεσμα.

Ανακάλυψε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: