Αδυνάτισμα: 6 τρόποι για να γίνει πιο ανώδυνο

Μικρά μυστικά που απλοποιούν την διαδικασία του αδυνατίσματος.

Για πολλούς η απώλεια βάρους μοιάζει μια δύσκολη και επώδυνη διαδικασία, που συνδέεται άμεσα με εξαντλητικές δίαιτες και στερήσεις κάθε απόλαυσης της ζωής. Στην πραγματικότητα, όμως, η εν λόγω τακτική είναι – ευτυχώς – πολύ διαφορετική, είτε επιδιώκεις να χάσεις περισσότερα είτε λιγότερα περιττά κιλά και λίπος.

Και αυτό γιατί, ακολουθώντας απλά και έξυπνα tips μπορείς να πετύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το αίσθημα της πείνας και κατ’ επέκταση τα επιβαρυντικά για την σιλουέτα σου τσιμπολογήματα. Έκτος από την ισορροπημένη διατροφή, είναι επίσης σημαντικό να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου την άσκηση. Ο παραπάνω συνδυασμός και η προσθήκη 6 βασικών στοιχείων στον τρόπο ζωής σου, θα αλλάξουν μια και καλή την αντίληψη σου για το αδυνάτισμα.

1. Απενοχοποίησε το φαγητό

Το πρώτο και βασικό βήμα στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος είναι να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το φαγητό. Το δείπνο ή το κυρίως γεύμα που πρέπει να φας δεν είναι σε καμία περίπτωση ένοχη απόλαυση. Για να το βγάλεις αυτό από τις σκέψεις σου, φρόντισε να επιλέγεις να τρως φαγητά και σνακ που θα βελτιώσουν την υγεία σου. Πρόσθεσε στην διατροφή σου περισσότερα λαχανικά και φρούτα, δημιουργώντας νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

2. Μην κόβεις τα σνακ

Τα σνακ είναι το απαγορευμένο γεύμα για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Λάθος. Το να κόβεις εντελώς τα σνακ από την διατροφή σου σημαίνει, ενισχύει το αίσθημα της πείνας μεταξύ των γευμάτων, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο όταν έρθει η ώρα του φαγητού. Αντικατέστησε τα λιπαρά σνακ που συνήθιζες να τρως με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη που καταλαγιάζουν την έντονη πείνα και σε αποτρέπουν από τα κρυφά τσιμπολογήματα.

3. Σταμάτα να αγοράζεις λιπαρές τροφές

Είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψεις στον πειρασμό, όταν στα ντουλάπια της κουζίνας σου δεν υπάρχουν έτοιμα μπισκότα, πατατάκια και σοκολάτες. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να τα αγοράζεις κάθε φορά που πηγές για ψώνια. Αυτό, φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείς κάθε γλυκιά ή αλμυρή λιχουδιά, όμως φρόντισε να τηρείς ένα φυσιολογικό μέτρο.

4. Δημιούργησε χρόνο για σωματική δραστηριότητα

Όσο πολυάσχολο και αν μοιάζει το πρόγραμμα σου, σίγουρα μπορείς να βρεις λίγο χρόνο δύο – τρεις φορές την εβδομάδα για να γυμναστείς. Αν ο χρόνος σου είναι πραγματικά περιορισμένος επίλεξε κυρίως δυναμικές προπονήσεις με βάρη, οι οποίες στοχεύουν στην άμεση απώλεια θερμίδων. Η αερόβια γυμναστική είναι εξίσου σημαντική στην προσπάθεια να απαλλαγείς από περιττά κιλά, για αυτό και αξίζει να προσθέσεις μερικές προπονήσεις στην λίστα σου.

5. Μην τρως αργά το βράδυ

Ενώ έχεις φάει ήδη το βραδινό σου γεύμα, αισθάνεσαι να πεινάς καθώς χαλαρώνεις μπροστά στην τηλεόραση αργά το βράδυ. Μην αγχώνεσαι, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Πολλοί έχουμε περάσει από αυτή την συνήθεια, όμως ευτυχώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτή. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου να τρως το τελευταίο γεύμα στις 7 ή 8, δίνεις στον μεταβολισμό σου χρόνο να αφομοιώσει όλα όσα έχεις φάει μέσα στην ημέρα. Μην ξεχνάς ότι όταν κοιμάσαι απευθείας μετά το φαγητό, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται και αποθηκεύει τις "περιττές" τροφές.

6. Φρόντισε τον συναισθηματικό σου κόσμο

Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις την διαδικασία αδυνατίσματος με θετική διάθεση και σκέψη, ώστε να μπορέσεις να φτάσεις στον στόχο σου. Θυμήσου ότι είσαι ικανή να πετύχεις τα πάντα και κάθε εμπόδιο που προκύπτει στο δρόμο σου αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί. Δίωξε τις αρνητικές σκέψεις καθώς μειώνουν την αυτοπεποίθηση της θέλησης σου να πετύχεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς.

Διάβασε επίσης: 5 οικονομικά συστατικά για άμεση απώλεια βάρους

10 συμβουλές της διαιτολόγου που θα βοηθήσουν στην απώλεια κοιλιακού λίπους