Σαλάτα με αβοκάντο, ρεβίθια με τσίλι και ραπανάκι

Ένα ελαφρύ γεύμα ιδανικό για όλες τις ώρες της μέρας.

Από τη Laura Rege - Απόδοση: Βέρα Ζαχαρού, διαιτολόγος-διατροφολόγος, health coach.

Το πικ νικ είναι πάντα μια καλή ιδέα για όλες τις εποχές και πόσο μάλλον τώρα. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή ως ένα ελαφρύ και εύκολο φαγητό για την παραλία ή για ένα δροσερό απόγευμα στην αυλή.

Ρεβίθια με τσίλι και καρότα με σαλάτα αβοκάντο και ραπανάκι

ΜΕΡΊΔΕΣ: 4 - ΧΡΌΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙ ΜΑΣΊΑΣ: 30 ΛΕΠΤΆ

Υλικά 

Για τα ρεβίθια με το τσίλι και τα καρότα 

  • 4 πιπεριές τσίλι χωρίς τα σπόρια και τα κοτσάνια, κομμένες σε μικρά μέρη
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • ½ λευκό κρεμμύδι, το μισό ψιλοκομμένο και το άλλο κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένες chipotle σε σάλτσα adobo (κονσέρβα)
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια καρότα
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα αβοκάντο - ραπανάκι 

  • 1 μικρό ραπανάκι πολύ λεπτά κομμένο
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο
  • 2 κ.σ. καβουρντισμένος κολοκυθόσπορος
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ
  • Ζεστές τορτίγιες καλαμποκιού ή κλασικές για σερβίρισμα

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου
8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη Worcestershire και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.

2. Ρίχνουμε ¼ φλ. νερό στο τηγάνι, τα μπιζέλια και τα φασόλια βουτύρου και ανακατεύουμε. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Σκεπάζουμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Με ανοιχτό καπάκι βράζουμε τη σάλτσα για 1 λεπτό ακόμη.

3. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.

4. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και τον άνηθο πάνω από τα ζεστά ρεβίθια και σερβίρουμε με φέτα.