Συνταγή για αρακά και φασόλια με άνηθο, φέτα και κόλιαντρο

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή ως ένα ελαφρύ και εύκολο φαγητό.

Από τη Laura Rege - Απόδοση: Βέρα Ζαχαρού, διαιτολόγος-διατροφολόγος, health coach.

Το πικ νικ είναι πάντα μια καλή ιδέα για όλες τις εποχές και πόσο μάλλον τώρα. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή ως ένα ελαφρύ και εύκολο φαγητό για την παραλία ή για ένα δροσερό απόγευμα στην αυλή.

Συνταγή για αρακά και φασόλια με άνηθο, φέτα και κόλιαντρο

ΜΕΡΊΔΕΣ: 4 - ΧΡΌΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙ ΜΑΣΊΑΣ: 25 ΛΕΠΤΆ

Υλικά 

  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ½ κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια
  • 450 γρ. φρέσκος αρακάς (λουβί)
  • 1 κονσέρβα φασόλια βουτύρου, στραγγισμένα
  • 1¼ φλ. πλιγούρι βρασμένο
  • 1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου
  • ¼ φλ. φρέσκος άνηθος
  • 140 γρ. φέτα κομμένη σε 4 κομμάτια

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη Worcestershire. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλο το ζουμί.

2. Ρίχνουμε ¼ φλ. νερό στο τηγάνι, τα μπιζέλια και τα φασόλια βουτύρου και ανακατεύουμε. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε για 4 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε τη σάλτσα για 1 λεπτό ακόμη.

3. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.

4. Ρίχνουμε το κόλιαντρο και τον άνηθο πάνω από τα ζεστά ρεβίθια και σερβίρουμε με φέτα.