Δύο απολαυστικά χριστουγεννιάτικα σνακ για περισσότερη ενέργεια

Τα energy balls που χρειάζεσαι την περίοδο αυτή για να αντιμετωπίσεις κάθε λιγούρα υγιεινά.

Η πιο festive εποχή του χρόνου έφτασε και μαζί της κάνουν την εμφάνιση τους οι πιο λαχταριστοί πειρασμοί. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, σοκολατάκια, γεμιστή γαλοπούλα, αλμυρά finger foods και mini bites βρίσκονται σχεδόν παντού γύρω σου, προσπαθώντας να σου αποσπάσουν την προσοχή από την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που ακολουθείς με επιτυχία. Ασφαλώς, οι περισσότερες από αυτές τις γλυκές και αλμυρές λιχουδιές εκτός από λιγούρες δεν σου προσφέρουν τίποτα περισσότερο, παρά μόνο θερμίδες – ίσως και ενοχές.

Υπάρχει τρόπος άραγε να αντισταθείς, χωρίς ωστόσο να στερηθείς μια νόστιμη απόλαυση της στιγμής; Κι όμως υπάρχει! Και είναι το ίδιο πλούσιος γευστικά, αλλά και θρεπτικά, χαρίζοντας στον οργανισμό σου την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στην έντονη αυτή γιορτινή περίοδο. Ο λόγος για τα παρακάτω δύο χριστουγεννιάτικα energy balls, τα οποία λόγω των θρεπτικών συστατικών τους θα κατευνάσουν τις ακατανίκητη επιθυμία για κάτι γλυκό, χωρίς ωστόσο να γεμίσουν περιττές θερμίδες και λίπος την σιλουέτα σου. Οι δύο αυτές εκδοχές περιλαμβάνουν μπάλες ενέργειας με άρωμα gingerbread και λευκές μπαλίτσες γεμιστές με φυστικοβούτυρο.

Μπάλες ενέργεια με άρωμα gingerbread

Υλικά:

90 γραμμάρια βρώμης

30g αμυγδαλόψιχα

20ml σιρόπι βύνης ρυζιού

40ml λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

65g βούτυρο ξηρών καρπών

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε πολύ καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πλάσε με τα χέρια σου μικρές μπάλες και πασπάλισε τες με λίγη έξτρα τριμμένη καρύδα.

 

Energy balls με λευκή σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι απαλό φυστικοβούτυρο

1/4 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας ή 3/4 φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισα βανίλιας

1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο, το αλεύρι, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πλάσε με τα χέρια σου μικρές μπαλίτσες και τοποθέτησε τες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, λιώσε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας με το λάδι καρύδας. Όταν οι μπάλες παγώσουν, βούτηξε τις στη λευκή σοκολάτα Διατήρησε τες στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης: Μελομακάρονο, κουραμπιές ή δίπλες; Ποιο γλυκό είναι πιο υγιεινό