Βαρέθηκες τον καφέ ή το τσάι; Το πρωινό ρόφημα για απόλυτη ενέργεια

Όταν οι υγιεινές επιλογές συναντούν την ποικιλία, τότε δεν βαριέσαι ποτέ μια ισορροπημένη διατροφή.

Ο καφές, όπως και το τσάι, χωρίς αμφιβολία αποτελούν αγαπημένη πρωινή τελετουργία για πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες οι μέρες – σπάνιες αλλά υπάρχουν – που το συνηθισμένο πρωινό ρόφημα που καταναλώνεις 7/7 μοιάζει βαρετό και μονότονο.

Η επιλογή ενός δροσιστικού smoothie ή κάποιου χυμού φρούτων και λαχανικών σίγουρα είναι μέσα στις καθιερωμένες λύσεις για ένα διαφορετικό πρωινό, όμως εάν επιθυμείς να εμπλουτίσεις γευστικά ακόμα περισσότερο το πρώτο γεύμα της ημέρας, αλλά και να ξεκινήσεις με μπόλικη ενέργεια την διεκπεραίωση των υποχρεώσεων σου, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις το παρακάτω ρόφημα βρώμης με raspberry. Η ελαφριά και απολαυστική σύστασή του, εκτός του ότι περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και πολλές πολλές φυτικές ίνες, μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και μέσα στο porridge ή το overnight oatmeal, για περισσότερη γεύση αλλά και πιο χορταστικό πρωινό.

Υλικά:

1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα σμέουρα (raspberry)

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης, ή μέλι)

3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε σε δυνατή ταχύτητα πολύ καλά το μείγμα. Αφού είναι έτοιμο, πέρασε το από ένα σουρωτήρι για να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια από την βρώμη ή τα σμέουρα. Είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Διατηρείται στο ψυγείο 2 έως 3 ημέρες.

Διάβασε επίσης: Οι 6 υγιεινές συνήθειες που σε παχαίνουν