Μυρτώ Αλικάκη: Η "πολύχρωμη" λαχανόπιτα που μας έπεισε ότι τα λαχανικά δεν υπήρξαν ποτέ βαρετή επιλογή

Φρέσκα λαχανικά γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στην πιο απολαυστική εκδοχή τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το feed μας στα social media, μας έχει "σώσει" από την μονότονη και αρκετά δύσκολη καθημερινή αναζήτηση για το "τι να μαγειρέψουμε πάλι σήμερα". Ειδικά, πραγματοποιώντας τα πρώτα σου βήματα στην υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, σίγουρα θα έχεις βρεθεί στην θέση να πιστεύεις πως δεν υπάρχουν τελικά και τόσες πολλές υγιεινές επιλογές. Με μια πιο σφαιρική ματιά, ωστόσο, σύντομα θα ανακαλύψεις πως οι παραπάνω σκέψεις αποτελούν μόνο πειρασμούς, αφού εκεί έξω υπάρχουν άπειροι τρόποι να αξιοποιήσεις δημιουργικά θρεπτικές τροφές, όπως τα φρέσκα λαχανικά, χαρίζοντάς σου ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι η λαχταριστή και πολύχρωμη λαχανόπιτα που ετοίμασε η Μυρτώ Αλικάκη και μοιράστηκε την συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram. Η γνωστή ηθοποιός χρησιμοποιώντας λαχανικά που πιθανότατα είχε ήδη στο ψυγείο της, δημιούργησε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα, με πρωταγωνιστή τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το λάχανο κ.α., γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορείς να αναδημιουργήσεις το εν λόγω φαγητό με λαχανικά της προτίμησης σου ή και αγοράζοντας έτοιμο φύλλο κρούστας για πίτα, αντί να το φτιάξεις όπως εκείνη.

Υλικά:

Λάχανο

Κόκκινη πιπεριά

Κρεμμύδι

Κολοκύθι

2 αυγά

400 γραμμάρια τριμμένα ανάμεικτα τυριά gouda και mozzarella

Έτοιμο φύλλο για πίτα

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι, ώσπου να μαραθούν λίγο. Αφού είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσουν, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το φύλλο. Προσθέτουμε στα λαχανικά τα αυγά και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τα φύλλα. Λαδώνουμε ελαφρώς το τελευταίο φύλλο από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Διάβασε επίσης: Τι να βάλεις μέσα σε τραγανές τορτίγιες (τοστάδας) για ένα σούπερ υγιεινό γεύμα