Γλυκόξινο κουνουπίδι: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από τη σεφ Λία Μακροστέργιου

Για να συμπαθήσουμε το πιο παρεξηγημένο λαχανικό.

Ας το παραδεχτούμε: το κουνουπίδι είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο λαχανικό που κυκλοφορεί εκεί έξω, αφού η ιδιαίτερη μυρωδιά του όταν μαγειρεύεται είναι σε ελάχιστους ανεκτή. Το κατάλευκο, όμως, αυτό μπουκετάκι που μοιάζει εκπληκτικά με το μπρόκολο – ανήκουν στην ίδια κατηγορία λαχανικών – έχει υψηλή διατροφική αξία, ενώ αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες B, C, K και E, ασβέστιο, φώσφορο, κάλλιο, μαγγάνιο κ.α., το κουνουπίδι προσφέρει μια σειρά σημαντικών ωφελειών στον οργανισμό, από την προστασία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος, έως την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και της αρθρίτιδας.

Το θρεπτικό αυτό λαχανικό αποτελεί μέρος μια ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής και μπορεί να προστεθεί στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα με πολλούς απολαυστικούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι η παρακάτω εύκολη συνταγή για γλυκόξινο κουνουπίδι, που όπως θα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως ετοιμάζει η σεφ Λία Μακροστέργιου με απλά υλικά για ένα μοναδικά νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα.

Υλικά:

1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια

Για το κουρκούτι

200γρ Αλευρι

200γρ νερό

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

πιπεριες τσίλι 5-6 τμ

Φρέσκο κρεμμυδι 5-6τμ

Σκόρδο 3 σκελίδες

4 κ.σ κέτσαπ

4 κ.σ μηλόξυδο

1 κ.σ. soya sauce

2 κ.σ μέλι

1/2 λίτρο νερό

1 κ.σ κορνφλαουρ

 

Σουσαμι για το σερβίρισμα

Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Διάβασε επίσης: Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι και μανιτάρια