Μπορώ να διατηρήσω φρέσκο το χούμους στην κατάψυξη;

Εάν έφτιαξες μεγαλύτερη ποσότητα από την επιθυμητή, μην την πετάξεις! - υπάρχει τρόπος να την αποθηκεύσεις και να την απολαύσεις ξανά όποτε την χρειαστείς.

Το χούμους αποτελεί αγαπημένο dip, ορεκτικό ή συνοδευτική σος για σάντουιτς, γεμιστές τορτίγιες , bagels, με την ιδιαίτερα νόστιμη γεύση και το πλούσιο άρωμά του να προσδίδουν έξτρα νοστιμιά σε πολλά γεύματα. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ρεβίθια και ταχίνι, καθιστούν την χρυσαφένια αυτή σάλτσα σε πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, συστατικά που συμβάλουν στον περιορισμό των άσκοπων τσιμπολογημάτων, αφού διατηρούν το στομάχι χορτάτο για περισσότερες ώρες.

Μπορείς να καταναλώσεις το χούμους με πολλούς απίθανους συνδυασμούς, για αυτό εάν σου έχει περισσέψει ποσότητα αυτού από κάποια προηγούμενη συνταγή, μην την πετάξεις! Αποθήκευσε το στην κατάψυξη. Γιατί το χούμους διατηρείται στην κατάψυξη, είτε το έχεις αγοράσει, είτε έχεις δοκιμάσει την homemade εκδοχή του, αρκεί να λάβει υπόψη τα παρακάτω:

Πώς αποθηκεύεται το χούμους στην κατάψυξη;

Κατάψυξε το χούμους διατηρώντας το σε ένα καλά κλεισμένο αεροστεγές δοχείο. Εάν το έχεις αγοράσει, η συσκευασία όπου ήταν τοποθετημένο συνήθως λειτουργεί εξαιρετικά κατά την ψύξη. Για επιπλέον προστασία από τις οσμές και το κάψιμο της χαμηλής θερμοκρασίας, τοποθέτησε το δοχείο μέσα σε σακούλα κατάψυξης, τυλίγοντας την με ένα λαστιχάκι κουζίνας. Πριν το καταψύξεις μην ξεχάσεις να αναγράψεις πάνω στο πακέτο την ημερομηνία κατάψυξης αλλά και την ημερομηνία λήξης. Συνήθως το κατεψυγμένο χούμους είναι safe να καταναλωθεί έως και τέσσερις μήνες μετά κατάψυξή του. Όσο περισσότερο καιρό παραμένει στην κατάψυξη τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσει αλλοιώσεις στην γεύση και την υφή.

Extra Tip: Επειδή η χαμηλή θερμοκρασία ενδέχεται να "στεγνώσει" το χούμους, πριν το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, ρίξε στην επιφάνειά του λίγο ελαιόλαδο και έπειτα κλείσει πολύ καλά την συσκευασία.

Και πώς θα το αποψύξεις;

Όταν έρθει η στιγμή που θα χρειαστείς και πάλι το χούμους, θυμήσου να το βγάλεις να ξεπαγώσει για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες μέσα στο ψυγείο. Σε περίπτωση που η υφή του έχει χάσει την σύστασή της – δεν είναι πια αλειφόμενη – ανακάτεψε το πολύ καλά με ένα κουτάλι, προσθέτοντας σταδιακά λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει και πάλι λείο και πηχτό. Μπορείς να καταναλώσεις το χούμους σε διάστημα τεσσάρων ή πέμπτε ημερών, ενώ μετά την απόψυξη δεν ξανά παγώνει για δεύτερη φορά.

Διάβασε επίσης: Τέσσερις συνταγές για γρήγορα vegan dips